null UMK24:ään osallistuvan Cyan Kicks -yhtyeen Leevi Erkkilä: ”Suntio ei ole framilla, mutta soittajana olen lavalla kaikkien katseiden alla”

– Musiikki on apuväline tunteiden käsittelyssä. Biisien sanoituksista voi hakea tarttumapintaa omaan elämään, Leevi Erkkilä sanoo.

– Musiikki on apuväline tunteiden käsittelyssä. Biisien sanoituksista voi hakea tarttumapintaa omaan elämään, Leevi Erkkilä sanoo.

Hyvä elämä

UMK24:ään osallistuvan Cyan Kicks -yhtyeen Leevi Erkkilä: ”Suntio ei ole framilla, mutta soittajana olen lavalla kaikkien katseiden alla”

 Leevi Erkkilän mielestä pitää aina mukautua siihen työhön, mitä tekee.

1. Cyan Kicks -­yhtyeen ­basisti Leevi Erkkilä, 29, miten sinusta tuli soittaja?

– Innostuin ala-asteen loppupuolella basson soittamisesta ja aloin käydä bassotunneilla. Yläasteen kävin Kruununhaan musiikkiluokalla. Aloitin myös klassisen kitaran soiton ja kävin tunneilla seitsemän vuotta, mutta bändihommat alkoivat kiinnostaa enemmän.

– Sibelius-lukiossa ollessani aloin soittaa bassoa erilaisissa kokoonpanoissa. Tietysti koulussakin oli paljon esiintymisiä. Lukion jälkeen menin Pop & Jazz Konservatorioon. Siellä tapasin nykyisen bändini kitaristi-tuottajan Niila Perkkiön ja rumpalin Pietari Reijosen.

2. Kuinka Cyan Kicks -yhtye sai alkunsa ja mitä siitä seurasi?

– Niilalla ja laulaja Susanna Alexandralla oli bändi, mutta se hajosi. He pyysivät minua ja Pietaria uuteen kokoonpanoon loppukesästä 2016. Siitä lähtien Cyan Kicks on toiminut nykyisellä kokoonpanolla. Esittämämme musiikki on modernia rockia, mutta tykkäämme sekoitella eri musiikkityylejä.

– Vuonna 2022 osallistuimme Uuden Musiikin Kilpailuun ja tulimme toiseksi. Samana vuonna olimme Sunrise Avenuen jäähyväiskiertueen lämppärinä Saksassa. Viime vuonna meillä oli Saksassa kahdeksan omaa keikkaa. Olimme myös viisi viikkoa lämppäämässä ruotsalaista Smash Into Pieces -bändiä Euroopan-kiertueella. Olemme esiintyneet muun muassa Ruisrockissa, Ilosaarirockissa ja Qstock-festivaaleilla.

3. Bändinne osallistuu toista kertaa Uuden Musiikin Kilpailuun (UMK). Mitä on mielessäsi ennen revanssia?

– Toinen sija UMK:ssa oli hieno suoritus. Mutta silti jäi kaivelemaan, että olisi ollut siistiä voittaa. Kaikissa bändin jäsenissä jäi hautumaan ajatus, että jos tulee sopiva hetki ja oikea biisi, haemme kilpailuun uudestaan. Viime vuonna se tuli. Haimme ja pääsimme mukaan.

– Niila ja Susanna säveltävät biisimme. Tämän vuoden Dancing With Demons -kappaletta ovat heidän lisäkseen olleet työstämässä biisintekijät Elize Ryd ja Sara Ryan Ruotsista ja brittiläinen Dan Lancaster. UMK-biisimme edustaa musiikkityyliämme tosi kivasti. Siinä yhdistyy paljon kaikkea sitä, mitä meidän musiikkimme on.

4. Työskentelet myös suntiona. Miten päädyit niihin hommiin?

– Suoritin aikanaan siviilipalveluksen Cantores Minores -kuoron toimistossa. Siihen kuului myös suntion töitä Helsingin tuomiokirkossa. Parina kesänä olin siellä turistityössä. Valmistuttuani konservatoriosta hain tuttuun paikkaan, ja 2017 aloitin suntion työt Tuomiokirkkoseurakunnassa, jossa teen edelleen töitä. Olen tuntisuntio eli voin sopia suntiovuorot musiikkihommien mukaan.

– Suntion ammattiin kuuluu paljon näkymätöntä työtä. Olenkin monta kertaa joutunut selittämään ihmisille, mikä suntio on. Suntio ei ole framilla, mutta soittajana olen lavalla kaikkien katseiden alla. Esiintyessä voin vapautua ja antaa musiikin viedä. Suntion työssä edustan seurakuntaa ja kirkkoa ja olen asiakaspalvelija. Pitää aina mukautua siihen työhön, mitä tekee.

5. Mikä sinulle on pyhää?

– Empaattisuus ja lähimmäisenrakkaus ovat minulle pyhiä asioita. Haluaisin, että niitä olisi maailmassa enemmän. Viime vuosien aikana on tuntunut, että maailma on kylmä paikka. Itse yritän viedä hyvää eteenpäin, olla ystävällinen ja kiltti toisille, kenet tahansa kohtaankin. Haluan uskoa, että meissä kaikissa on hyvyyttä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.