null Käärijä, Chat GPT:n vastaus ja Kirkko ja kaupunki – nämä yllätykset odottavat tulevaisuuden tutkijoita Myyrmäen kirkkoon muuratussa aikakapselissa

Mika Mensalo kiipesi korkealle ja muurasi aikakapselin Myyrmäen kirkkoon.

Mika Mensalo kiipesi korkealle ja muurasi aikakapselin Myyrmäen kirkkoon.

Ajankohtaista

Käärijä, Chat GPT:n vastaus ja Kirkko ja kaupunki – nämä yllätykset odottavat tulevaisuuden tutkijoita Myyrmäen kirkkoon muuratussa aikakapselissa

Myyrmäen kirkkoon talletettiin muisto tästä vuodesta laajan peruskorjauksen yhteydessä. Vantaalaisilta kysyttiin ehdotuksia aikakapselin sisällöksi.

Myyrmäen kirkkoon on piilotettu 14. kesäkuuta aikakapseli. Se sijoitettiin kirkkorakennuksen erityisen arvokkaaksi määritellylle alueelle.

Tavallisesti aikakapseleita asetetaan rakennuksiin peruskivien muurausten yhteydessä, mutta Myyrmäen kirkkoon talletettiin muisto vuodesta 2023 mittavan peruskorjauksen keskellä.

Aikakapselin paikan valitsi kirkon peruskorjauksen tiimi.

– Aikakapseli on nyt jemmattu kirkkosalin pääoven välittömään läheisyyteen. Se muurattiin lähelle katonrajaa, ja se jää piiloon alakattorakenteen taakse, kertoo Myyrmäen kirkon peruskorjauksen projektipäällikkö Juha Paukkeri Vantaan seurakunnista.

Kirkkoon piilotettu teräksinen aikakapseli kestää kosteutta ja päälle tulevaa kuormaa, vaikka nykyisellä paikalla yläilmoissa sellaisia riskejä ei ole.

– Kapseli on aika painava, ja se on halkaisijaltaan noin 16,5 senttimetriä ja noin 40 senttimetriä pitkä. Vaikka tulisi tulipalo, se kestää, Paukkeri sanoo.

Aikakapselit ovat viestejä tulevaisuuteen. Niiden tarkoituksena on antaa tietoa varsinkin historioitsijoille ja tulevaisuuden tutkijoille.

Aikakapseli täytettiin asioilla, jotka kertovat tästä ajasta ja varsinkin vuodesta 2023.

Aikakapseli täytettiin asioilla, jotka kertovat tästä ajasta ja varsinkin vuodesta 2023.

Myyrmäen kirkon aikakapseliin pistettiin lehtileikkeitä ja promokuva Vantaalla syntyneestä euroviisutähti Käärijästä, Chat GPT:n vastaus siihen, mikä on Myyrmäen kirkko sekä nimiluettelo kirkon peruskorjauksen tiimiin 2023 aktiivisesti kuuluvista henkilöistä.

Kapseliin laitettiin myös kauppakuitti, kolikoita, valokuvia, iltapäiväkerholaisten piirroksia ja tekstejä tavallisesta päivästä, nuoren kirje tulevaisuudelle sekä numerot Vantaan Sanomista, Kirkko ja kaupungistaHelsingin Sanomista ja Myyr York Timesista.

Vantaankosken seurakunta kysyi alueen avoimissa Facebook-ryhmissä ja omissa some-kanavissaan, mitä aikakapseliin tulisi laittaa muistoksi.

Erilaisia ideoita kertyi parikymmentä. Suosituimpia aiheita olivat valokuvat ja Käärijään liittyvät ideat.

Juha Paukkerin lisäksi aikakapselia olivat piilottamassa Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hans Tuominen, arkkitehdit Riikka Hautala ja Minerva Ahokanto arkkitehtitoimisto ARCO:sta, rakennesuunnittelun projektipäällikkö Teemu Viiala Ideastructuralta sekä joukko pääurakoitsija NCC:n edustajia vastaavan työnjohtajan Mika Mensalon johdolla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.