Euroviisuissa Suomea edustavan Blind Channelin Niko Vilhelm on myös Lauttasaaren seurakunnan siviilipalvelusmies – ”Kaikesta selviää asenteella ja sopimalla”
Niko Vilhelm aloitti siviilipalveluksensa helmikuussa. UMK-voitto pani kevään suunnitelmat osin uusiksi, mutta hän tahtoo silti hoitaa palveluksensa.
Kun Blind Channel -yhtye voitti ylivoimaisesti Uuden Musiikin Kilpailun ja valittiin Suomen euroviisuedustajaksi kappalellaan Dark Side, myös Lauttasaaren seurakunnassa tuuletettiin. Yhtyeen toinen solisti Niko Vilhelm, 26, aloitti seurakunnan siviilipalvelusmiehenä helmikuussa.
– Vielä vuosi sitten tein laulu- ja piano-opettajan hommia Oulussa, mutta kun koronahässäkkä tuli päälle ja bändihommatkin vähenivät, muutin Helsinkiin ja ajattelin, että nyt olisi hyvä hetki hoitaa sivari pois alta.
Lauttasaaren seurakuntaan Niko Vilhelm päätyi siksi, että siellä pääsisi tekemään nuorisotyötä ja hyödyntämään musiikkiosaamista. Työkaverit ovat olleet ymmärtäväisiä, kun hän on joutunut olemaan välillä pois töistä eikä ole edes voinut kertoa kaikkea.
– Pakko nostaa hattua sille! Kaikesta selviää asenteella ja sopimalla. Se on minulle tuttua, olen opiskellut yliopistolla musiikkikasvatusta ja tein silloinkin töitä ja olin bändissä. Aluksi olin aina tosi pahoillani, kun jouduin olemaan poissa, mutta jossakin vaiheessa päätin lopettaa. Jos joku jahtaa unelmiaan niin intohimoisesti kuin minä ja meidän bändi, ei pitäisi pyydellä anteeksi. Kyse ei ole laiskottelusta vaan siitä, että tehdään töitä. En myöskään halua mitään erityisoikeuksia. Hoidan hommat jollakin tavalla.
Olen yrittänyt pitää bänditouhut ja muut työt erillään. Enpä tiedä mitä seurakunnassa sanottaisiin, jos juoksisin keskarit pystyssä huutamassa.
Seurakunnassa Niko Vilhelm on päässyt tekemään nuorisotyötä, ollut mukana talvilomakerhossa ja musisointihetkissä. Hän on auttanut myös muskarivideoiden teossa. Kuulevatko Lauttasaaren lapset siis muskarissa Blind Channelin esittämää violent poppia?
– Olen yrittänyt pitää bänditouhut ja muut työt erillään. Enpä tiedä mitä seurakunnassa sanottaisiin, jos juoksisin keskarit pystyssä huutamassa.
Vuoden 2020 piti olla Blind Channelille suuri vuosi. Yhtye julkaisi kolmannen albuminsa ja odotti kovasti keikkailua. Koronapandemia muutti suunnitelmat.
– Ajateltiin, että pitää tehdä jotakin sellaista, että yllätetään itsemmekin. Kitaristi huikkasi kolme kultaista kirjainta UMK ja me olimme silleen, että se on jätkät siinä, me lähdetään telkkariin!
Mukaan pääseminen ja voitto ei ollut yllätys Blind Channelille. Niko Vilhelmin mukaan moderneja rock-bändejä ei Suomessa ole niin paljoa ja he arvioivat, että ainakin erottuvat joukosta.
– Kilpailuasetelma on aina hullun hedelmällinen, se tekee hyvää kaikille! Olemme kilpailuhenkisiä ja teemme kaiken aina täysillä.
Tällä hetkellä näyttää siltä, että Euroviisut järjestetään Rotterdamissa 18.–22. toukokuuta. Bändi pääsee matkaan, mutta artistit joutuvat elämään kuplassa hotellin ja esiintymispaikan välillä. Yleisön paikalle pääsystä ei ole vielä tietoa, mutta ainakin viisuja voi seurata kotona.
– Show'n ja esiintymisen puolesta sillä ei ole niin väliä. Olipa siellä kaksi tai 200 miljoonaa ihmistä katsomassa, me annamme kaikkemme.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee
Euroviisusäveltäjä Petri Laaksonen on nähnyt viisujen nousut ja laskut – Sata salamaa kajahtaa myös Tuomiokirkon viisumessussa
Hyvä elämäPetri Laaksonen on seurannut Euroviisujen arvonnousua ilahtuneena, mutta harmittelee sitä, kuinka paljon painoarvoa show-elementit nykyään saavat.