null Uusi luottamushenkilö Eeva Öystilä liputtaa seurakunnassa nuorten ja tasa-arvon puolesta

Kiireisen syksyn jälkeen Eeva Öystilä aikoo hiljentyä joululaulujen ja joulun sanoman ääreen.

Kiireisen syksyn jälkeen Eeva Öystilä aikoo hiljentyä joululaulujen ja joulun sanoman ääreen.

Ajankohtaista Hengellisyys

Uusi luottamushenkilö Eeva Öystilä liputtaa seurakunnassa nuorten ja tasa-arvon puolesta

18-vuotias vantaalainen yllättyi napattuaan seurakuntavaaleissa toiseksi eniten ääniä Rekolan seurakunnassa.

Lukion kolmatta luokkaa käyvä ­Eeva Öystilä innostui lähtemään seurakuntavaaliehdokkaaksi Rekolan seurakunnan nuorisotyönohjaajan ­pyynnöstä.

– En ollut kuullut aiemmin koko vaaleista, mutta kun otin niistä tarkemmin selvää, päätin asettua Tulkaa kaikki -liikkeen ehdokkaaksi.

Öystilä sai 64 ääntä, toiseksi eniten Rekolan seurakunnassa. Hän pääsi tällä äänimäärällä sekä seurakuntaneuvostoon että Vantaan seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon. Äänimäärä yllätti Öystilän totaalisesti: ennakkoon hän arveli vain muutaman kaverinsa äänestävän häntä.

Uusi luottamushenkilö haluaa vaikuttaa erityisesti siihen, että nuorten ääni kuuluisi paremmin seurakunnassa.

– Rekolan seurakunnassa pitäisi olla enemmän erilaista toimintaa nuorille. Tällä hetkellä meillä on vain isoskoulutusta ja nuorten iltoja. Olen huomannut, että monilla nuorilla on ennakkoluuloja seurakunnan toimintaa kohtaan, joten tarjontaa olisi hyvä laajentaa esimerkiksi siten, että nuoria otettaisiin mukaan suunnittelemaan toimintaa, hän sanoo.

Kirkon on oltava avoin kaikille

Öystilä pyrkii myös toimimaan tasa-arvoisuuden puolesta, liittyy se sitten naisten pappeuteen tai samaa sukupuolta olevien avioliittoon vihkimiseen. Hänestä jälkimmäisessä on kyse ihmisoikeuksista.

Kirkon pitäisi hänen mielestään olla muutenkin avoinna kaikenlaisille ihmisille, ja sinne olisi voitava tulla sellaisena kuin on.

– Pidän tärkeänä myös huonompiosaisten auttamista, ja se tapahtuu parhaiten seurakunnan diakoniatyössä. Näitä ihmisiä voisi kuitenkin tavoittaa paremmin jalkautumalla sinne, missä he asuvat ja liikkuvat, Öystilä sanoo.

Eeva Öystilä on osallistunut seurakunnan toimintaan rippikoulusta lähtien. Hän on toiminut myös isosena ja kerhonohjaajana.

Eeva Öystilä on osallistunut seurakunnan toimintaan rippikoulusta lähtien. Hän on toiminut myös isosena ja kerhonohjaajana.

Erilainen tie seurakuntaan

Eeva Öystilä on osallistunut seurakunnan toimintaan rippikoulusta lähtien. Hän on toiminut isosena ja kerhonohjaajana ja pitänyt näissä tehtävissä erityisesti niihin liittyvästä yhteisöllisyydestä.

Öystilällä on ollut hieman erilainen tie seurakuntaan kuin monella muulla. Hän ei nimittäin kuulunut lapsena kirkkoon, mutta halusi siitä huolimatta käydä ystävänsä kanssa rippikoulun.

– Kävimme riparin, ja konfirmaatioaamuna minut ja kaverini kastettiin. Paikalla oli molempien sukulaisia.

Olisi kiva kuulla tuttuja joululauluja vaihteeksi pop-sovituksilla.

Partio on ollut Öystilälle tärkeä harrastus lapsesta saakka. Hän kutsuu sitä elämäntapaharrastukseksi.

– Partion arvot, kuten huolen pitäminen luonnosta ja toisista, ovat minulle ylipäätään tärkeitä elämässä. Partiotoiminta on kasvattanut minua paljon ihmisenä.

Nuoren lukiolaisen syksy on ollut kiireinen, sillä hän on käynyt koulun lisäksi myös töissä. Jouluna hän pyrkii kuitenkin hiljentymään joululaulujen ja joulun sanoman ­ääreen.

Jos Öystilä vain suinkin ehtii, hän menee kuuntelemaan kauneimpia joululauluja pop-tunnelmissa Tikkurilan kirkkoon.

– Olisi kiva kuulla tuttuja joululauluja vaihteeksi pop-sovituksilla, hän sanoo.

Jouluaattona Öystilä aikoo osallistua Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa järjestettävään Jouluyön messuun. Öystilä osallistui messuun viime vuonna kavereidensa kanssa, ja sen hieno tunnelma teki häneen vaikutuksen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.