null Uusi sivusto tuo isyyttä näkyväksi – ”On yhteiskunnallisestikin tärkeää, että isät ovat perheen arjessa mukana”

– Myös isä voi kärsiä synnytyksenjälkeisestä masennuksesta ja yksinäisyydestä, sanoo perhetyöntekijä Jukka Silventoinen.

– Myös isä voi kärsiä synnytyksenjälkeisestä masennuksesta ja yksinäisyydestä, sanoo perhetyöntekijä Jukka Silventoinen.

Ajankohtaista Ajankohtaista

Uusi sivusto tuo isyyttä näkyväksi – ”On yhteiskunnallisestikin tärkeää, että isät ovat perheen arjessa mukana”

Isille.info kertoo, mistä isä saa tukea. Esille nostetaan arjen isyyttä.

Isille on netissä tarjolla monenlaisia palveluita ja paljon erilaista tietoa, mutta ne ovat pieninä palasina eri alustoilla, huomasivat Leppävaaran seurakunnan perhetyöntekijä Jukka Silventoinen ja Mäntsälän seurakunnan diakoniatyöntekijä Timo Naapuri.

Syntyi ajatus rakentaa sivusto, johon olisi koottu kaikki tieto helposti saataville ja joka palvelisi niin isiä kuin heidän kanssaan työskenteleviä ammattilaisia.

Kirkkohallitus myönsi hankkeelle 10 000 euron rahoituksen, ja tammikuun lopussa verkkosivusto Isille.info näki päivänvalon. Seurakuntien lisäksi mukana on myös järjestöjä, kuten Miessakit ja Lyömätön Linja Espoossa.

– Missionamme on tuoda isyyttä näkyväksi, Jukka Silventoinen sanoo.

Edelleen on paljon stereotypioita siitä, miten isänä pitäisi olla, mutta onneksi ne ovat pikkuhiljaa murtumassa.

Isille.infoon on koottu tietoa siitä, millaista apua ja tukea on saatavilla isyyden haasteisiin, jotka liittyvät esimerkiksi parisuhteeseen, työelämään, erotilanteisiin ja huoltajuuteen.

Sivustolle kerätään myös isyydestä käytyä keskustelua ja aiheesta julkaistuja artikkeleja.

Isille.infon tekijät haluavat nostaa esiin erityisesti arjen isyyttä ja isyyden positiivisia puolia.

– Edelleen on paljon stereotypioita siitä, miten isänä pitäisi olla, mutta onneksi ne ovat pikkuhiljaa murtumassa. Isyydestä puhutaan nykyisin mediassa paljon. On blogeja ja instatilejä, joissa isät jakavat aktiivista isäarkea. Se on hieno juttu, Silventoinen sanoo.

– Osallistuva, aktiivinen isyys edistää isän omaa hyvinvointia, mutta ennen kaikkea se tukee lapsen hyvinvointia ja kehitystä. On yhteiskunnallisestikin tärkeää, että isät ovat perheen arjessa mukana.

Silventoinen iloitsee uudesta perhevapaalaista, joka antaa perheille enemmän valinnanmahdollisuuksia vapaiden käyttämiseen. Silti vieläkin on aika harvinaista, että isä jäisi pidemmäksi aikaa lasten kanssa kotiin, ja on myös isiä, jotka eivät käytä perhevapaita.

Katso Isille.info verkossaTwitterissäFacebookissa ja Instagramissa.

Viikolla 8 käynnistyy #arjenisyys- ja #parastaisyydessa -somekampanja, jolla nostetaan esiin isyyden positiivisia puolia.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.