null Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi Kivistön kirkon kortteleiden kaavamuutoksen

Kivistön kirkon takaa alkaa alue, joka nyt on metsää.

Kivistön kirkon takaa alkaa alue, joka nyt on metsää.

Ajankohtaista

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi Kivistön kirkon kortteleiden kaavamuutoksen

Kirkon takana sijaitsevaan metsään rakennetaan asuntoja 500–600 hengelle. Tonttivuokrilla rahoitetaan Kivistön kirkon peruskorjausta.

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina 21.10. Kivistön kirkon kortteleiden asemakaavamuutoksen. Muutos mahdollistaa asuntorakentamisen kirkon takana sijaitsevalle alueella, joka on nykyisin metsää. Alueen tonttivuokrista on tarkoitus saada rahaa Kivistön kirkon peruskorjaukseen ja laajentamiseen.

Kaava-alueelle tulee asuntoja 500–600 ihmiselle. Alueelle rakennettavat asuinrakennukset ovat 2–7-kerroksisia. Laavatiehen rajautuvat rakennukset ovat ensisijaisesti kaksi- ja kolmikerroksisia pientaloja. Kerrosluvut kasvavat Sakastipuistoon päin.

Kaikilla asuinkortteleilla on yhteiset korttelipihat. Ensimmäisen kerroksen asunnoissa on myös omia pihoja ja puutarhoja. Jalankululle ja pyöräilylle varataan kaavassa useita katualueita.

Suunnittelualue yhdistää Kivistön keskustan sekä niin sanotun Vanhan Kivistön pientaloalueen. Rakennukset sijoittuvat noin 300 metrin etäisyydelle Kivistön juna- ja linja-autoasemasta. Alueelle tulee pysäköintilaitos.

Tontteja aletaan vuokrata ehkä joskus ensi vuoden loppupuolella.
– Sari Turunen

Kaava-alueelle on laadittu taidesuunnitelma, sillä taide on koko Kivistön suunnittelussa tärkeää. Kirkon kortteleiden taiteen teemana on tiili sen monissa muodoissa. Alueelle tulee tiilikatu, jossa tiili näkyy arkkitehtuurissa, katupinnoissa ja yllättävissä yksityiskohdissa. Innoitus tähän on otettu Kivistön kirkon punatiilisestä julkisivusta.

Vantaan seurakuntien kiinteistöjohtaja Sari Turunen arvioi, että kestää vielä noin kaksi vuotta ennen kuin alueelle päästään rakentamaan asuntoja.

– Ensin odotetaan sitä, että kaava saa lainvoiman. Sen jälkeen kaupunki toteuttaa alueen kunnallistekniikan. Kun alue nyt on metsikköä, niin kyllä siinä noin kaksi vuotta vierähtää. Tontteja aletaan vuokrata ehkä joskus ensi vuoden loppupuolella. Tontit vuokrataan ihan normaalisti tonttikilpailulla, Turunen selvittää.

Vantaan yhteinen kirkkovaltuusto saa joulukuussa käsiteltäväkseen Kivistön kirkon peruskorjaus- ja laajennussuunnitelmat. Kustannusarvio on noussut viidestä kuuteen miljoonaan. Siksi esitys on, että suunnitelmista karsitaan miljoona euroa. Kirkon rakentamista on tarkoitus rahoittaa kirkkokorttelien vuokratuotoilla.

Kirkko Kivistössä on ollut jo pitkään. Se rakennettiin omakotialueen viereen metsän reunaan vuonna 1967. Nyt kirkko kaipaa kipeästi kunnostusta. Seitsemänkymmentä prosenttia Kivistön alueella muuttajista kuuluu kirkkoon. Kivistön alue kuuluu Vantaankosken seurakuntaan.

Nykyisessä asemakaavassa on varaus kirkon viereiselle hautausmaalle. Uudessa kaavassa tämä varaus on poistettu.

Asemakaavamuutos mahdollistaa asuntojen rakentamisen Kivistön kirkon takana olevalle alueelle, joka nykyisin on metsää.

Asemakaavamuutos mahdollistaa asuntojen rakentamisen Kivistön kirkon takana olevalle alueelle, joka nykyisin on metsää.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.