null Usko ja urheilu yhdistyvät Vantaan seurakuntien katumainoksissa

Vantaan seurakuntien juliste viittaa pääsiäisen sanomaan Jeesuksen ristinkuolemasta ja ylösnousemuksesta. Katukyltissä tähän yhdistyy joukkueurheilusta tuttu lause.

Vantaan seurakuntien juliste viittaa pääsiäisen sanomaan Jeesuksen ristinkuolemasta ja ylösnousemuksesta. Katukyltissä tähän yhdistyy joukkueurheilusta tuttu lause.

Ajankohtaista

Usko ja urheilu yhdistyvät Vantaan seurakuntien katumainoksissa

Pääsiäisen sanoma kertoo voitosta, jota edelsi Jeesuksen kärsimystie. Sanoma on kirkkoherra Tuomas Antolan mukaan ajankohtainen myös koronapandemian aikana.

Vantaan seurakunnat jatkaa Vantaan katukuvassa jo tutuksi tullutta mainonnan linjaansa. Kadunvarsilla voi 13.4. asti bongata uusia pääsiäiseen liittyviä julisteita.

Poika on tulossa kotiin -juliste ja Via Dolorosa – perille vie -juliste muistuttavat pääsiäisen sanomasta ja liittyvät ilmaisultaan myös urheiluun ja populaarikulttuuriin.

Via Dolorosa on Tommi Läntisen tulkitsemana liitetty kuvaamaan Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen pääsyä EM-kisoihin pitkän ja tuskallisen taipaleen jälkeen. Tosin koronaepidemian vuoksi myös jalkapallon EM-kisoja on jouduttu siirtämään vuoteen 2021, eli futisfanien odotus jatkuu.

Kristinuskossa latinankielinen termi Via Dolorosa liittyy Kristuksen kärsimystiehen.  Via Dolorosa eli suomeksi kärsimysten tie on katu Jerusalemin vanhassa kaupungissa. Alkukristillisen perimätiedon mukaan katua pitkin kulkee reitti, jota Jeesus vietiin ristiinnaulittavaksi.

Poika on tulossa kotiin -julisteen viesti viittaa voiton odotteluun ja tavoitteluun. Urheilumaailmassa voittopokaali tuodaan kotiin. Kristinuskossa pääsiäinen on Jumalan rakkauden suuri voitto.

– Jumalan Poika saapui kärsimyksen kautta taivaan kotiin isänsä luokse. Jeesuksen elämän kautta Jumalan rakkaus kuuluu jokaiselle ihmiselle, viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsala sanoo.

Tämän sanoman innoittamina seurakunnat tekevät joka päivä konkreettista työtä ihmisten auttamiseksi. Tätä auttamistyötä tehdään korona-aikana erityisen aktiivisesti yhdessä Vantaan kaupungin ja Yhteisen pöydän kanssa.

–  Autamme myös poikkeusoloissa konkreettisesti esimerkiksi ruoka-avun kautta sekä keskusteluseuraa tarjoamalla. Jos itse haluat auttaa ja tuoda toivoa ympäristöösi, voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi auttajaksi karanteenissa oleville ikäihmisille ja muille apua tarvitseville.  Myös pääsiäisen sanoman äärelle voi päästä verkon lähetysten kautta kirkkojen ollessa suljettuina, Hintsala kertoo.

Hän toteaa, että kampanjasta päätettiin ennen koronapandemiaa.

Via Dolorosa viittaa Jeesuksen kärsimystiehen.

Via Dolorosa viittaa Jeesuksen kärsimystiehen.

Korson kirkkoherran Tuomas Antolan mukaan pääsiäisen sanoma Jeesuksen ristintiestä ja ylösnousemuksesta on korona-aikana todella tarpeen. Se tuo ihmisille toivoa kaiken pimeyden keskelle.

– Silloin, kun ihmisen valinnanmahdollisuudet kaventuvat ja elämä pelkistyy, syvimmät arvot paljastuvat. Ihminen pakotetaan kysymään itseltään, olenko elänyt arvojeni mukaista elämää. Kun meidät riisutaan, olennainen jää jäljelle: usko, toivo ja rakkaus ovat kaikki ilmaisia lahjoja, jotka Jumala hyvyydessään meille lahjoittaa, Antola sanoo.

Hänen mukaansa kirkon tehtävä on poikkeusoloissakin – ja varsinkin silloin – pitää esillä ikuisia ja kestäviä arvoja, joiden varaan elämä on turvallista paaluttaa.

– Pääsiäisen sanoma muistuttaa suurimmasta mahdollisesta voitosta. Poika tuli kerran kotiin ja siksi meilläkin on toivo. Jumalan rakkaus ihmistä kohtaan velvoittaa meitä huolehtimaan toinen toisistamme, ja siksi kirkon auttamistyö käy nyt kriisin aikana täysillä kierroksilla, Antola toteaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.