null Vantaan Yhteinen pöytä valittiin Vuoden keittiöteoksi

Vantaan yhteinen pöytä jakaa hävikkiruokaa eri puolilla Vantaata järjestettäviin yhteisöllisiin ruokailuihin.

Vantaan yhteinen pöytä jakaa hävikkiruokaa eri puolilla Vantaata järjestettäviin yhteisöllisiin ruokailuihin.

Ajankohtaista

Vantaan Yhteinen pöytä valittiin Vuoden keittiöteoksi

Palkintoraati kiinnitti huomiota hävikkiruoan logistiikan tehokkuuteen ja yhteisen ruokailun sosiaalisen vaikutuksen edistämiseen.

Vantaan kaupungin ja Vantaan seurakuntien Yhteinen pöytä verkostoineen on voittanut Vuoden keittiöteko -kilpailun. Kilpailussa etsitään ihmisiä ja tekoja, jotka ovat uudistaneet ammattikeittiöiden toimintamalleja, teknologiaa tai palvelumalleja.

Vuoden Keittiöteko -palkinnon myöntänyt tuomaristo kiitti Yhteistä pöytää rohkeudesta ja kyvystä ajatella ja toteuttaa perinteisiä asioita uudella tavalla. Lisäksi tuomaristo kiinnitti huomiota hävikkiruoan logistiikan tehokkuuteen, mallin monistamisen mahdollisuuteen jopa EU-tasolla ja yhteisen ruokailun sosiaalisen vaikutuksen huomioimiseen ja edistämiseen.

– Palkinto oli meille yllätys, koska yleensä meitä ei nähdä perinteisenä keittiötoimijana. Palkinnossa Yhteinen pöytä -verkostolle on merkittävää, että meidän toiminnastamme on bongattu laatu. On tärkeää, että myös ruoka-avun kentällä nähdään tarpeellisena laadukas ruuan käsittely, sanoo Yhteisen pöydän palveluesimies Hanna Kuisma.

– Meille tärkeää palkinnossa on myös, että on nähty Yhteisen pöydän kokonaismallin sosiaalinen ja ekologinen kestävyys. Että me hyötykäytämme hävikkiruokaa ja tuotamme sen avulla sosiaalista ja yhteistä hyvää.

Yhteinen pöytä valittiin voittajaksi kilpailun järjestäjien mukaan ylivoimaisella äänienemmistöllä. Kilpailuun on kuka tahansa saanut ehdottaa sopivaa ehdokasta. Heistä kilpailun järjestäjä Fredman Group valitsi kymmenen kärkiehdokasta, joista tuomaristo päätti voittajan.

Kilpailun palkintona oli neljän hengen matka voittajan työyhteisölle 10.–12.6.2018 Bocuse d’Or -Euroopan osakilpailuun Torinoon. Vuoden keittiöteko -palkinto jaettiin nyt toista kertaa ja sen jakaa Fredman Group, joka tuottaa tietoa, osaamista ja teknologiaa keittiöiden kehittämiseen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Raportti: Vantaan Yhteinen pöytä lisää hyvinvointia ja pienentää hiilijalanjälkeä

Ajankohtaista

Yli 4000 ihmistä viikossa saa suoraa ruoka-apua Yhteisen pöydän kautta. Jopa miljoona kiloa hävikkiruokaa vuodessa menee näin ravinnoksi eikä biojätteisiin.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.