null Vesihuoltolinjaa siirretään Lehtisaaressa tulevien uusien asuntojen tieltä

Lehtisaaren nykyistä rakennuskantaa ilmakuvassa Hiidenkiukaantien varressa.

Lehtisaaren nykyistä rakennuskantaa ilmakuvassa Hiidenkiukaantien varressa.

Ajankohtaista

Vesihuoltolinjaa siirretään Lehtisaaressa tulevien uusien asuntojen tieltä

Helsingin kaupunki aloittaa loppukesästä vesijohtolinjan siirtämisen Lehtisaaressa. Linjan siirto on edellytys alueelle tuleville uusille asunnoille.

Helsingin kaupunki kertoi maanantaina verkkosivuillaan Lehtisaarentiellä alkavasta katutyöstä. Siinä Papinpöydänkujan eteläpuolella sijaitsevilta tyhjiltä tonteilta siirretään vesihuoltolinja Lehtisaarentien katualueelle. Urakka alkaa syyskesällä ja valmistuu kesällä 2020.

Vesijohtolinjan siirto kertoo isommasta Lehtisaareen liittyvästä uutisesta. Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymät ovat vuokraamassa nykyisen linjan paikalla olevia maita rakennuttajalle ja linja pitää siirtää pois tonteille tulevien uusien asuntojen tieltä.

– Lehtisaarelaiset ovat epäilleet, kiinnostaako meitä alueen kehittäminen ja onko yksikään rakentaja kiinnostunut alueelle rakentamisesta. Kyllä kiinnostaa. Kun alueelle saadaan uusia asukkaita, myös saaren palveluilla on mahdollisuus kehittyä. Nyt väestöpohja ei siihen riitä, sanoo Helsingin seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Kai Heinonen.

Heinosen mukaan kyseisillä tonteilla on rakennusoikeutta 7000 kerrosneliön verran. Hän ei osaa vielä sanoa, montako asuntoa ja asukasta tuo määrä tarkoittaa. Alueelle tulee joka tapauksessa kerrostaloja.

Kun alueelle saadaan uusia asukkaita, myös saaren palveluilla on mahdollisuus kehittyä.
– Kai Heinonen

Tontit on tarkoitus vuokrata rakennuttajalle ja asiaa käsitellään Helsingin yhteisessä kirkkoneuvostossa keskiviikkona. Helsingin seurakuntayhtymän osuus tonteilla olevasta rakennusoikeudesta on 15,71 prosenttia ja Vantaan 84,29 prosenttia.

– Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymät omistavat kahta lukuun ottamatta kaikki Lehtisaaren tontit. Tarkoitus on, että tämän uuden alueen rakentaminen alkaisi ensi kesänä.

Seuraavaksi pohdittavaksi tulee nykyisen ostoskeskuksen tontti. Sen vuokrasopimus päättyy tämän vuoden lopussa. Heinosen mukaan ostoskeskuksen paikalle voitaisiin rakentaa lisää asuntoja ja palveluja.

Vesijohtolinjauksen siirto hankaloittaa liikennöintiä Lehtisaaressa sen ajan, kun katutyöt kestävät. Helsingin kaupungin mukaan uuden vesihuoltolinjan rakentaminen vaikuttaa myös Lehtisaarentien ja Kuusisaarentien risteykseen. Lehtisaarentielle tehdään työmaan ajaksi väliaikaiset väylät autoille, jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Pysäköintipaikkojen määrä vähenee työmaan vuoksi.

Työn tilaa kaupunkiympäristön toimiala, joka kilpailuttaa parhaillaan urakoitsijaa. Vesijohtolinjan siirron aloitusaika saattaa muuttua riippuen siitä, miten kilpailutus etenee.

Lehtisaaren ja Kuusisaaren alueella on nykyisin runsaat 1 200 asukasta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Seurakunnilta vihreää valoa sopimukselle ammattiopiston tontista ja Jokiniemen kaavoituksesta

Ajankohtaista

Helsingin ja Vantaan seurakunnat ja Vantaan kaupunki ovat valmistelleet esisopimuksen, johon sisältyy ammattiopisto Varian tontin myynti kaupungille ja kaavoitushanke Jokiniemessä.