null Seurakunnilta vihreää valoa sopimukselle ammattiopiston tontista ja Jokiniemen kaavoituksesta

Varian Hiekkaharjun toimipiste sijaitsee seurakuntien omistamalla tontilla. Rakennukset vaativat peruskorjausta ja kaupunki on kiinnostunut ostamaan tontin itselleen.

Varian Hiekkaharjun toimipiste sijaitsee seurakuntien omistamalla tontilla. Rakennukset vaativat peruskorjausta ja kaupunki on kiinnostunut ostamaan tontin itselleen.

Ajankohtaista

Seurakunnilta vihreää valoa sopimukselle ammattiopiston tontista ja Jokiniemen kaavoituksesta

Helsingin ja Vantaan seurakunnat ja Vantaan kaupunki ovat valmistelleet esisopimuksen, johon sisältyy ammattiopisto Varian tontin myynti kaupungille ja kaavoitushanke Jokiniemessä.

Vantaan ja Helsingin seurakuntien yhteiset kirkkovaltuustot hyväksyivät kokouksissaan 24.1. ja 26.1. yhteistyösopimuksen ja kiinteistökaupan esisopimuksen Vantaan kaupungin kanssa.

Vantaan ja Helsingin seurakunnat omistavat yhdessä noin 17,3 hehtaarin tontin Vantaan  Jokiniemessä. Alueella ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa asemaakaavaa. Seurakuntayhtymät ovat esittäneet toiveen, että alue voitaisiin kaavoittaa asuntokäyttöön.

Vantaan kaupunki haluaisi puolestaan ostaa seurakunnilta vuokraamansa ammattiopisto Varian Hiekkaharjun toimipisteen tontin. Kaupunki on tehnyt korjausta kaipaavan ammattiopiston tontista ostotarjouksen.

Seurakuntayhtymät ja kaupunki ovat neuvotelleet yhteistyösopimuksesta, jolla pystyttäisiin sovittamaan yhteen kummankin osapuolen toiveet. Osapuolten sopiman esisopimuksen mukaan seurakuntayhtymät myisivät kaupungille tontin, jos niiden omistamalle maalle saadaan asuinrakennusoikeutta 35 000 kerrosneliön verran.

Sopimusten täytäntöönpanoon on vielä pitkä matka. Valtuustojen päätös mahdollisesta kiinteistökaupasta menee Kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Vantaan kaupunki käsittelee asian omissa luottamuselimissään.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.