null Vietätkö joulua yksin Espoossa? Tule joulujuhlaan Hvittorpiin

– Haluamme tarjota yksin joulua viettäville mahdollisuuden olla yhdessä toisten kanssa, Eeva Einola sanoo.

Vietätkö joulua yksin Espoossa? Tule joulujuhlaan Hvittorpiin

Espoon seurakuntien yhteiseen joulujuhlaan kutsutaan yksin joulua viettävät. Aattoiltaa voi viettää myös Tapiolan kirkolla.

Espoon seurakuntien yhteistä joulujuhlaa vietetään 24.12. Hvittorpissa. Onko se kaikille avoin tapahtuma, diakoniatyöntekijä Eeva Einola?

– Juhla on suunnattu kaikille yksin joulua viettäville espoolaisille. Seurakunta haluaa tarjota mahdollisuuden yhteiseen jouluaattoon niille, jotka haluavat viettää sitä yhdessä toisten kanssa.

Millaista ohjelmaa on luvassa?

– Yhdessä olemisen lisäksi siellä voi käydä joulusaunassa. Tarjolla on myös jouluateria ja pientä ohjelmaa. Laulamme yhdessä joululauluja kanttorin säestyksellä. Juhlassa on myös messu.

– Kirkkonummella sijaitsevaan Hvittorpiin pääsee bussikuljetuksella. Auto ajaa muun muassa Espoon keskuksen, Leppävaaran ja Tapiolan kautta.

Miten voi huomioida jouluna esimerkiksi yksinäistä naapuria?

– Ihmiset ovat yksilöllisiä. Jollekin joulun viettäminen yksin on ongelma, mutta jollekin toiselle taas ei. Naapurilta voi kysyä suoraan, mitä hän toivoo. Hänet voi esimerkiksi kutsua jouluaterialle tai kertoa hänelle yhteisöllisistä joulutapahtumista.

Millaisista aineksista hyvä joulu muodostuu?

– Mielestäni tärkeintä on se, että jokainen voi viettää omannäköistä joulua. Ulkoisista paineista ei kannata välittää, vaan löytää oma tapa.

– Hyvään jouluun ei välttämättä tarvita kuusta, kinkkua tai ympärille isoa sukulaisjoukkoa.