null Joulunviettäjiä kutsutaan useaan pääkaupunkiseudun kirkkoon – Tapiolan kirkossa koristellaan aattoiltana kuusi

– Toivon, että jouluna jokaisen mielen valtaisi rauha, sanoo vapaaehtoistoiminnnan koordinaattori, diakonissa Merita Hietanen. Jouluaattona Hietanen ja kirkkoherra Päivi Linnoinen toivottavat kaikki tervetulleeksi yhteisen jouluaaton viettoon Tapiolan kirkolle kello 17 alkaen.

– Toivon, että jouluna jokaisen mielen valtaisi rauha, sanoo vapaaehtoistoiminnnan koordinaattori, diakonissa Merita Hietanen. Jouluaattona Hietanen ja kirkkoherra Päivi Linnoinen toivottavat kaikki tervetulleeksi yhteisen jouluaaton viettoon Tapiolan kirkolle kello 17 alkaen.

Ajankohtaista

Joulunviettäjiä kutsutaan useaan pääkaupunkiseudun kirkkoon – Tapiolan kirkossa koristellaan aattoiltana kuusi

Osa Espoon, Helsingin ja Vantaan kirkoista järjestää kaikille avoimia aattoillanviettoja. Tapiolan kirkolla koristetaan kuusi yhtesvoimin jo kolmatta kertaa.

Jouluun ja etenkin jouluaattoon on pakkautunut paljon paineita ja odotuksia. Monella on ihannekuva siitä, millainen joulun tulisi olla. Jos odotukset eivät toteudu, seuraa herkästi pettymys.

Tapiolan seurakunnan kirkkoherran Päivi Linnoisen ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin, diakonissa Merita Hietasen mielestä ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa viettää joulua. Jollekin yksin vietetty joulu voi olla paras, joku toinen taas haluaa ihmisiä ympärilleen. Jonkun perheenjäsen voi olla työssä jouluna ja toisen läheisiä lähtee matkalle.

– Joulun järjestämiseen voi liittyä vaikeuksia, sillä perheet ja elämäntilanteet ovat erilaisia. Toivon, että viettääpä joulun miten tahansa, jokaisen mielen valtaisi rauha, Merita Hietanen sanoo.

– Rauhan lisäksi toivon jokaisen jouluun levollisuutta. Kirkkona meidän pitäisi pystyä lieventämään turhaa painetta. Mielestäni nuorilla ihmisillä on tarvetta irrottautua joulun paineista, ja he luovat uusia kuvioita, Päivi Linnoinen sanoo.

Päivi Linnoinen ja Merita Hietanen ovat suunnitelleet Tapiolan kirkolle Jouluaatto yhdessä -tilaisuuden, johon kaikki ovat tervetulleita ikään ja asuinpaikkaan katsomatta. Tilaisuus alkaa kirkossa pidettävän aattohartauden jälkeen Olohuone-tilassa ja kestää kaksi tuntia.

Aivan kuten betlehemiläisen tallin ovet olivat avoinna, myös Tapiolan kirkon ovet ovat auki yllätysvieraille.
– Kirkkoherra Päivi Linnoinen

Tapiolan kirkon ovet ovat avoinna aattoiltana kolmatta kertaa. Edellisten vuosien kokemukset ja osallistujilta saatu palaute rohkaisivat järjestämään tapahtuman tänäkin vuonna.

– Ensimmäisellä kerralla meitä oli kolmisenkymmentä henkeä viettämässä aattoiltaa kirkolla. Tunnelma vapautui heti, kun rupesimme yhdessä koristelemaan joulukuusta, Päivi Linnoinen muistelee.

Jouluaatto yhdessä -tapahtuma on tälläkin kertaa suunniteltu vapaamuotoiseksi ja rennoksi. Ajatuksena on koristella yhdessä joulukuusi, laulaa joululauluja ja koristella isoja pipareita piparipajassa. Osallistujat saavat piparit kotiin viemisiksi. Tarjolla on myös jouluista syötävää.

– Luvassa on yllätysohjelmaa, Merita Hietanen lupaa.

Linnoisen ja Hietasen lisäksi jouluaaton tilaisuuden järjestelyistä vastaavat vapaaehtoiset, joita on jo ilmoittautunut useita. Kaikki halukkaat voivat osallistua yhteiseen jouluaaton viettoon vaikkapa koristelemalla juhlatilaa, lukemalla jouluevankeliumia tai jollakin muulla tavalla.

– Kirkossa on rooli jokaiselle vapaaehtoiselle, ja etenkin jouluna on mukava olla tarpeellinen. Täällä Tapiolan kirkolla jokainen on tarpeellinen toisille ihmisille, Päivi Linnoinen sanoo.

Tapiolan kirkon jouluaattoillan viettoon toivotetaan tervetulleiksi kaikenikäiset. Aiempina vuosina ikähaitari on ollut hyvin laaja. Tilaisuuteen voi tulla yksin, kaksin tai isommalla joukolla.

Päivi Linnoinen muistuttaa, että joulu on Jeesuksen syntymäpäiväjuhla. Kirkko sopii hänen mukaansa loistavasti paikaksi viettää joulua.

– Jeesuksen syntymä johdatti yhteen kummallisen joukon ihmisiä. Maria ja Joosef etsivät majapaikkaa, vauva syntyi ja sitten paikalle tuli paimenia ja enkeleitä. Aivan kuten betlehemiläisen tallin ovet olivat avoinna, myös Tapiolan kirkon ovet ovat auki yllätysvieraille.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.