null Yksityishenkilö lahjoitti Kirkon Ulkomaanavulle kaksi miljoonaa – "Suomalaiset olivat aikoinaan avun saajia, nyt on meidän vuoromme auttaa"

Ensi viikolla alkavassa Yhteisvastuukeräyksessä kerätään rahaa köyhyyden vastaiseen työhön. Kuva Kirkon Ulkomaanavun ruoka-avusta pakolaisleirillä Ugandan ja Etelä-Sudanin rajalla.

Ensi viikolla alkavassa Yhteisvastuukeräyksessä kerätään rahaa köyhyyden vastaiseen työhön. Kuva Kirkon Ulkomaanavun ruoka-avusta pakolaisleirillä Ugandan ja Etelä-Sudanin rajalla.

Ajankohtaista

Yksityishenkilö lahjoitti Kirkon Ulkomaanavulle kaksi miljoonaa – "Suomalaiset olivat aikoinaan avun saajia, nyt on meidän vuoromme auttaa"

Jo toista kertaa Ulkomaanavulle merkittävän lahjoituksen tehnyt ihminen ei halua nimeään julkisuuteen. Hän toivoo, että varat käytetään pakolaistyöhön Syyriassa, Jordaniassa, Ugandassa ja Myanmarissa.

Kirkon Ulkomaanapu on saanut kahden miljoonan euron lahjoituksen pakolaistyöhön Lähi-idän ja Afrikan sekä Myanmarin kriisialueilla. Sama henkilö lahjoitti Kirkon Ulkomaanavulle ensimmäisen kerran vuonna 2015.

– Tuntuu erikoiselta, kuinka vauraassa Suomessa jaksetaan vääntää siitä, pitääkö Suomen todella ottaa vastaan muutamia tuhansia pakolaisia, kun samaan aikaan moneen äärimmäisen köyhään Afrikan maahan heitä tulee satoja tuhansia, jopa miljoonia, lahjoittaja sanoo.

Suurin osa pakolaisista suuntaa muihin köyhiin maihin. Esimerkiksi Uganda on ottanut vastaan yli miljoona eteläsudanilaista pakolaista, joista yli 60 prosenttia on alle 18-vuotiaita. Heidän tulevaisuutensa riippuu pitkälti koulunkäynnistä.

– Suomalaiset olivat aikoinaan avun saajia, nyt on meidän vuoromme auttaa. Kukapa tietää, vaikka meistä vielä tulisi joskus uudelleen avuntarvitsijoita, lahjoittaja miettii.

– Suomen historian viimeiset sata vuotta osoittavat, että koulutus on yhteiskunnan tie rauhaan ja vaurauteen. Kun edustaa suvussa ensimmäistä sukupolvea, jolle kouluttautuminen on ollut mahdollista perheen varallisuudesta riippumatta, tuntee syvää kiitollisuutta suomalaista koulutusjärjestelmää kohtaan. Sitä haluaa suoda saman mahdollisuuden myös niille lapsille ja nuorille, joiden oma valtio ei pysty koulutusta järjestämään, lahjoittaja jatkaa.

Kukapa tietää, vaikka meistä vielä tulisi joskus uudelleen avuntarvitsijoita.

– Nimetön lahjoittaja

Tällä hetkellä maailmassa lasketaan olevan yli 65 miljoonaa pakolaista. Ugandassa Kirkon Ulkomaanapu muun muassa rakentaa pakolaisten asutusalueille turvallisia ja esteettömiä koulutiloja sekä kouluttaa opettajia, jotta lapset ja nuoret pääsisivät takaisin kouluun. Kirkon Ulkomaanapu tukee lahjoituksella myös maan sisäisten pakolaisten koulutusta ja toimeentuloa Myanmarissa.

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg pitää lahjoitusta merkittävänä luottamuksenosoituksena.

– Kiitämme suuresta luottamuksesta työtämme kohtaan, kun KUA sai jo toisen kerran näin merkittävän lahjoituksen samalta taholta, Hemberg sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.