null Ystävämessussa ei tarvitse jurottaa, sillä jokainen voi osallistua messun toteutukseen

Rekolan seurakunnan kirkkoherran Laura Maria Latikan mukaan Ystävämessussa on iloinen ja kansainvälinen tunnelma.

Rekolan seurakunnan kirkkoherran Laura Maria Latikan mukaan Ystävämessussa on iloinen ja kansainvälinen tunnelma.

Ajankohtaista

Ystävämessussa ei tarvitse jurottaa, sillä jokainen voi osallistua messun toteutukseen

Ystävämessussa puhutaan ainakin kahta kieltä. Lapsille on pyhäkoulu.

Rekolan seurakunnan kirkkoherra Laura Maria Latikka, olet järjestämässä Ystävämessua. Miten se eroaa tavallisesta messusta? 

– Ainakin siten, että siellä puhutaan vähintään kahta eri kieltä, enimmäkseen suomea ja englantia. Apukielinä käytetään muun muassa arabiaa. Messun alussa on rukousjakso, jonka aikana on mahdollisuus kävellä sivualttarille, pyytää esirukousta tai saada öljyllä voitelun. Messun nimi tulee siitä, että sinne voi tulla ystävän kanssa tai saada uusia ystäviä. Tunnelma on iloinen ja monikulttuurinen.

Ihmiset voivat myös osallistua messun toteutukseen ja valmisteluun. Mitä se tarkoittaa?

– Tarjolla on ensinnäkin lukutehtäviä ja ehtoollisavustajan tehtäviä. Voi myös tulla mukaan lauluryhmään tai toivottamaan ihmisiä tervetulleiksi. On meillä seurakuntalaisia saarnannutkin. Myös esirukouspalveluun tarvitaan väkeä, sekä keittiön puolelle. Lisäksi tarvitaan PowerPoint -esityksen tekijä ja näyttäjä. Siinä näytetään messun kulku, yhdessä ääneen luettavat tekstit ja laulujen sanat. Messun aikana pidetään myös pyhäkoulua lapsille.

Millaista musiikkia Ystävämessussa soitetaan?

– Messussa on pianosäestys, sillä Asolan seurakuntatalolla ei ole urkuja. Lauluina on sudanilaisia lauluja sekä yksinkertaisia, meditatiivisia Taizé-lauluja. Messussa lauletaan eri kielillä ja opetellaan uusiakin lauluja.

Ystävämessu – Friendship Mass Asolan seurakuntatalolla (Asolantie 6) su 1.3. klo 16. Kesto noin 60–75 minuuttia. Messun jälkeen on teetarjoilu.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.