Espoonlahden seurakunta pyysi puhelimia lahjoituksina diakonian asiakkaille – ”Jos ei ole älypuhelinta, voi olla mahdotonta hoitaa omia asioitaan”
Diakoniatyöntekijät kohtaavat toisinaan asiakkaita, jotka tarvitsevat apua uuden puhelimen hankintaan, koska nykyinen on aivan rikki tai vanhentunut.
Espoonlahden seurakunta pyysi Facebook-tilillään ihmisiä lahjoittamaan tarpeettomaksi jääneitä käytettyjä puhelimia, jotta niitä voidaan antaa diakonian asiakkaille. Diakoniatyöntekijät kohtaavat työssään usein ihmisiä, joilla puhelin on aivan säröillä tai vanha.
Asioiden hoitaminen tai yhteydenpito ihmisiin ei nykyään onnistu ilman puhelinta. Puhelinta tarvitsevat kaiken ikäiset.
– Väestö ikääntyy ja monella on haasteita puhelimien kanssa. Meillä Espoossa on myös paljon maahanmuuttajia ja köyhiä perheitä, joilla ei ole varaa hankkia kaikille älypuhelimia, Espoonlahden seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Mari Paulasaari kertoo.
Omaa tietokonetta kaikilla ei välttämättä ole, vaan puhelin on se laite, jolla pitäisi hoitaa asioita vaikkapa Kelan kanssa.
– Jos ei ole älypuhelinta, voi olla mahdotonta hoitaa omia asioita. Sen vuoksi haluamme tarjota asiakkaille mahdollisuuden päivittää puhelimensa parempaan tai antaa oman puhelimen niille, joilta se puuttuu vielä kokonaan.
Paulasaaren mukaan puhelin on nykyään myös turvallisuuskysymys. Vanhempien pitää saada yhteys lapsiinsa, ja toisaalta aikuistuneet lapset haluavat tavoittaa iäkkäät vanhempansa.
Toisinaan diakonia-asiakkaat myös kysyvät, voisivatko he saada avustusta puhelimen hankintaan.
– Aika useasti tulee näitä kysymyksiä. Jos lähdemme antamaan maksuavustusta puhelimen hankintaan, summa on yleensä 150 euroa, Paulasaari kertoo.
Seurakunta on saanut muutaman ensimmäisen päivän aikana joitakin puhelimia edelleen lahjoitettavaksi diakonia-asiakkaille. Kännyköitä voi edelleen tuoda joko Espoonlahden kirkolle tai Soukan kappelille. Vahtimestarit toimittavat puhelimet diakoniatyöntekijöille. Monenlaiset puhelimet kelpaavat, tärkeintä on, että ne on palautettu tehdasasetuksiinsa.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee
Lapsuudessa koetulla köyhyydellä on pitkäaikaisia vaikutuksia – Anne-Marie Tammilehto muistaa yhä köyhyyden synnyttämän häpeän
AjankohtaistaAnne-Marie Tammilehto on kokenut köyhyyttä lapsena, aikuisena ja sosiaalityöntekijän silmin. Professori Heikki Hiilamo tietää, että köyhien lapsiperheiden määrä kasvaa juuri nyt.