Mielipide: Kunnioittakaa kirkon omaa vähemmistöä
Inkerin kirkon pappisvihkimys on herättänyt paheksuntaa. Päätoimittaja Pauli Juuselakin kritisoi niistä järjestöjä, joiden palvelukseen siellä vihittiin pappeja, ja vaati niiltä yhteyden rakentamista kirkkoon päin.
Asian voisi nähdä toisin päinkin: Eikö yhteyden rakentajana voisi olla myös kirkko niin, että se voisi suvaita yhteydessään myös niitä, jotka pitäytyvät virkakysymyksessä kirkon perinteiseen kantaan – joka yhä on kristikunnan enemmistön kanta? Eikö yhteyttä haluta rakentaa niihin, jotka ymmärtävät Raamatun perinteisellä tavalla? Hyväksyessään naispappeuden vuonna 1986 kirkolliskokous päätti, että myös perinteisellä kannalla olevilla on kirkossa kotipaikkaoikeus. Mikä nyt on muuttunut?
Kun yhteiskunnassa muuten kunnioitetaan ja tuetaan vähemmistöjä, miksi kirkossa ei voitaisi kunnioittaa perinteisellä kannalla olevia ja antaa heidän toimia omissa järjestöissään vakaumuksensa mukaan?
Timo Junkkaala
Helsinki
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee
Vielä ei ole aika perustaa omaa kirkkoa, mutta herätysliikkeiden ja kirkon suhteessa eletään nyt murrosvaihetta, ajattelee Kansanlähetyksen Daniel Nummela
AjankohtaistaLähetysjohtaja Daniel Nummelan mielestä erimielisyyksien ytimessä on kyse Raamatun asemasta ja tulkinnasta.