null Tikkurilan seurakunnan kielikerhossa opitaan suomen kieltä rennossa ilmapiirissä

Kielikerhon vetäminen on ollut Mirja Jalolle uusi avartava kokemus.

Kielikerhon vetäminen on ollut Mirja Jalolle uusi avartava kokemus.

Hyvä elämä

Tikkurilan seurakunnan kielikerhossa opitaan suomen kieltä rennossa ilmapiirissä

Maahanmuuttajille suunnattua kielikerhoa vetää diakonissa Mirja Jalo. Tavoitteena on käydä yhdessä vapaata ja kannustavaa keskustelua.

Kenelle kielikerho on tarkoitettu?

– Kerho sopii monenlaisille ihmisille. Sellaisille, jotka osaavat vain muutaman sanan suomea ja haluavat oppia lisää, mutta yhtä lailla myös niille, joka osaavat jo puhua suomea ja haluavat treenata kielitaitoaan. He voivat samalla auttaa vähemmän kieltä osaavia kerholaisia.

Mitä kielikerhossa tehdään?

– Joka kerralle on varattu jokin teema, josta keskustellaan. Apuvälineinä käytetään kynää ja paperia, netistä löytyvää käännösohjelmaa ja Viiden kielen kuvasanakirjaa, jossa on kuvia ja sanoja eri aiheista.

– Kerho perustuu kuitenkin vapaalle keskustelulle ja yhdessäololle, joten siellä voi puhua myös muista mieleen tulevista asioista. Meillä on rento ja kannustava ilmapiiri, ja monesti olemme nauraneet yhdessä posket kipeinä.

Miten tärkeää suomen kielen oppiminen on kotoutumisessa?

– Täällä voi pärjätä esimerkiksi englannin kielellä, mutta suomen kielen oppiminen helpottaa arkea. Mukana on ollut kerralla kymmenisen henkilöä, mutta mukaan mahtuu vielä. Kerhoon ei vaadita ilmoittautumista eikä muutenkaan tiukkaa sitoutumista.

– Minulle itselleni kielikerhon vetäminen on hyppy uuteen maailmaan. Kerhossa on käynyt ihmisiä eri puolilta maailmaa. Osa heistä on tullut vasta äskettäin Suomeen, ja osa on asunut täällä jo pitkään.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.