null Harras hetki: Julia Tikka käy pyhäkoulussa, koska Jeesus on tärkeä

Kun pyhäkouluun ei pääse, pitää Julia Tikan muistella kotona, mitä kaikkea Jeesus teki.

Kun pyhäkouluun ei pääse, pitää Julia Tikan muistella kotona, mitä kaikkea Jeesus teki.

Hengellisyys

Harras hetki: Julia Tikka käy pyhäkoulussa, koska Jeesus on tärkeä

Koronaviruksen vuoksi pyhäkouluun ei nyt mennä, mutta netissä sinne pääsee.

Julia Tikka on ollut pyhäkoululainen niin kauan kuin muistaa. Kauklahden kappelilla Espoossa hän on paikalla aina, kun pyhäkoulua pidetään. Nyt kuitenkin koronavirus on katkaissut hänen pyhäkoulutiensä.

Pyhäkoulu alkaa laulamalla. Joskus lauluun kuuluu myös leikki, niin kuin silloin, kun lauletaan Jumalan kämmenellä. Sitten pyhäkoulun opettaja kertoo tarinan. Yleensä hän osaa tarinan niin hyvin, ettei hänen tarvitse lukea sitä kirjasta. Hän kertoo sen niin, että nuket esittävät eri rooleja.

Viimeksi kertomuksessa oli päähenkilönä Jeesus. Sivuhenkilönä oli sokea mies. Mies oli kadulla ja alkoi huutaa, kun kuuli, että Jeesus tulee. Muut käskivät hänen olla hiljaa, sillä tämä Jeesus on niin arvokas ihminen. Mutta kun Jeesus kuuli miehen huudon, hän käski tuoda miehen luokseen.

Voi Jeesus, minä en näe, muistaa Julia Tikka miehen voihkaisseen. Silloin Jeesus oli sanonut sokeudelle: lähde!

Pyhäkoulutaulussa voi olla bussi, johon kerätään matkustajia, tai avaruus, johon liimataan planeettoja.

Kertomuksen jälkeen jokainen saa liimata opettajan antaman tarran omaan pyhäkoulutauluunsa. Taulussa voi olla bussi, johon kerätään matkustajia, tai avaruus, johon liimataan tähtiä ja planeettoja. Julia Tikalla on onneksi metsä, tai oikeastaan vain suuri vihreä maa ja yksi puu. Kuvaan voi liimata melkein millaisen tarran tahansa, aina sunnuntain kertomuksen tai oman toiveen mukaan.

Tarran jälkeen on pyhäkoulun paras hetki. Mennään askartelemaan. Työn alla voi olla vaikka sokea mies tai värityskuva.

Lopuksi pyhäkoulussa myös rukoillaan. Sanoja ei tarvitse osata ulkoa, koska ne ovat pyhäkoulun seinällä.

Nyt, kun pyhäkouluun ei voi mennä, Julian isä lukee välillä kotona lastenraamattua. Siinä on samoja kertomuksia kuin pyhäkoulussa. Niissä Jeesuksen isä opettaa Jeesusta puusepäksi, ja sitten Jeesus parantaa aikuisia ja kulkee välillä kavereidensa kanssa, Julia Tikka muistaa.

Pyhäkoulussa käydään siksi, että Jeesus on tärkeä. Millä tavalla tärkeä, sitä Julia ei osaa sanoa, vaikka tietää sen kyllä.

Eikä rukoilemiseen tarvita pyhäkoulun seinillä olevia ohjeita. Kotona Julia rukoilee ihan omin sanoin.

Jos on oikein hyvä olo, iltarukous ei ole niin tärkeä. Mutta joskus pikkusisko pyytää Juliaa rukoilemaan vielä lisää. Pikkusiskoa pelottaa, ja Julia rukoilee, että Jeesus siunaisi heille hyvät yöunet. Ja sitten Jeesus siunaa ja he rupeavat rauhassa nukkumaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.