null 21-vuotias Sarlotta Laakkonen äänestää seurakuntavaaleissa jo toista kertaa – ”Aion äänestää henkilöä, joka ajaa nuorten asioita”

Sarlotta Laakkonen on kokenut, että äänestämällä voi saada jonkun samalla tavalla ajattelevan ihmisen päättämään seurakunnan asioista.

Sarlotta Laakkonen on kokenut, että äänestämällä voi saada jonkun samalla tavalla ajattelevan ihmisen päättämään seurakunnan asioista.

Hyvä elämä

21-vuotias Sarlotta Laakkonen äänestää seurakuntavaaleissa jo toista kertaa – ”Aion äänestää henkilöä, joka ajaa nuorten asioita”

Vantaalaisen biologian opiskelijan mielestä on hienoa, että seurakuntavaaleissa voi äänestää jo 16-vuotiaana.

1. Sarlotta Laakkonen, miksi seurakuntavaaleissa kannattaa äänestää?

– On hassua jättää oma äänensä käyttämättä. Äänestämällä voi vaikuttaa, sillä siten voi saada jonkun samalla tavalla ajattelevan ihmisen päättämään seurakunnan asioista. Harkitsin itsekin ehdokkaaksi asettumista, mutta luovuin ajatuksesta, koska yliopisto-opinnot vievät tällä hetkellä niin paljon aikaa.

2. Mitä mieltä olet siitä, että seurakuntavaaleissa voi äänestää jo 16-vuotiaana?

– Se on tosi hieno asia, ja 16 vuotta voisi olla äänestysikärajana myös kunta- ja eduskuntavaaleissa. Minusta tuon ikäinen osaa jo ajatella asioista yhtä kypsästi kuin aikuinen. Itse äänestin ensimmäisen kerran 17-vuotiaana. Tuolloin Vantaankosken seurakunnassa oli tutuista seurakuntanuorista koottu Nuorten ääni -valitsijayhdistys. Yksi listan ehdokkaista pääsikin Vantaan yhteiseen kirkkovaltuustoon. Näin sinne saatiin mukaan tuoreempaa näkökulmaa.

– Aion tälläkin kertaa äänestää henkilöä, joka ajaa nuorten asioita seurakunnan päätöksenteossa. Pidän ylipäätään kirkon nuorisotyötä erittäin tärkeänä.

3. Oletko vastannut ehdokkaan löytämisessä auttavan vaalikoneen kysymyksiin?

– En vielä, mutta olen katsonut vaalikoneen kysymyksiä sen vuoksi, että toimin toisena juontajana Vantaankosken seurakunnan vaalitapahtumassa kauppakeskus Myyrmannissa 2.11. Vaalikoneen kysymykset vaikuttivat hyviltä, ja uskon, että siitä on hyötyä ehdokkaan etsimisessä.

Kotiseurakuntani toimintaan osallistuminen on tuntunut luontevalta, koska uskon­asiat ovat minulle läheisiä.

4. Miten osallistut kirkon toimintaan?

– Kun kävin rippikoulun, lähdin mukaan Vantaankosken seurakunnan isos- ja vapaaehtoistoimintaan. Soitan laulu- ja käsikelloyhtye Sonuksessa, joka muuten konsertoi marraskuussa Pyhän Laurin kirkolla. Lisäksi olen mukana seurakuntani nuorten vaikuttajaryhmässä. Meitä on kuultu esimerkiksi uusien työntekijöiden rekrytoinneissa ja nyt remontissa olevan Myyrmäen kirkon nuorisotilojen uudistamisessa.

– Kotiseurakuntani toimintaan osallistuminen on tuntunut luontevalta, koska uskon­asiat ovat minulle läheisiä. Sitä kautta olen myös saanut uusia kavereita ja tavannut mukavia ja kannustavia seurakunnan työntekijöitä.

5. Mikä sinulle on pyhää?

– Minun elämässäni pyhiä asioita ovat läheiset, terveys, luonto, tasa-arvo ja vapaus päättää itse asioistaan. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.