null Pyhän Laurin kappelin retriittipäivässä aistit avautuvat

Seija Mauro ohjaa hiljaisuuteen Helsingin pitäjän kirkonkylän maisemissa.

Seija Mauro ohjaa hiljaisuuteen Helsingin pitäjän kirkonkylän maisemissa.

Ajankohtaista

Pyhän Laurin kappelin retriittipäivässä aistit avautuvat

Meditaatio-opettaja Seija Mauro, ohjaat retriittipäivää pappien kanssa Pyhän Laurin kappelilla. Mitä päivän aikana tapahtuu?

– Päivä alkaa yksinkertaistetulla hiljaisuuden messulla. Sen jälkeen teemme klassisia hengitykseen keskittyviä meditaatioita sekä kävely- ja lepomeditaatioita. Syömme kevyen lounaan, joka on yksi harjoituksista, emme puhu ruokaillessa. Kävelymeditaatio tehdään ulkona. Lepomeditaatiossa voi oikeasti nukahtaa. Kaikki tapahtuu hiljaisuudessa.

– Keskipäivällä on psalmimietiskely. Pappi lukee psalmin ja sen jälkeen ollaan hetki hiljaa. Harjoitukset päättää Kyrie eleison -meditaatio, joka on ortodoksiperinteestä tuttu. Siinä istutaan hiljaa ja minä toistan ääneen sata kertaa Kyrie eleison, joka tarkoittaa ”Herra armahda”.

Mitä hiljentyminen voi tehdä ihmiselle?

– Arkielämässä usein mennä touhotetaan, eikä ajatella, miksi tehdään mitäkin ja ollaan yhtä jos toista mieltä. Hiljaa olemisessa mieli selkeytyy, ja silloin on mahdollisuus olla enemmän läsnä itsellensä ja saada kosketus pyhään. Erään hiljaisuuden päivän jälkeen yksi osallistujista kertoi, ettei muistanut taivaan olevan niin sininen. Aistit avautuvat jo yhden päivän hiljaisuudessa. Kun pysähtyy, kuulee, näkee, haistaa ja maistaa paremmin.

Mikä on retriittipäivän pointti?

– Hiljaa istuessa, hengitykseen keskittyessä ja kävellessä olemme jo perillä. Pääajatuksena on se, että olemme perillä kaiken aikaa, missä tahansa olemmekin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.