null Diakonissa Sannamari Rusin mielestä diakonian paikka on henkisen hyvinvoinnin etujoukoissa

– Toivon, että diakonia kehittää entistä toimivampia tapoja keskusteluapuun ja tukeen, diakonissa Sannamari Rusi sanoo. Kahvikärry liikkuu Koivukylän ostarilla torstaina 1.9.

– Toivon, että diakonia kehittää entistä toimivampia tapoja keskusteluapuun ja tukeen, diakonissa Sannamari Rusi sanoo. Kahvikärry liikkuu Koivukylän ostarilla torstaina 1.9.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Diakonissa Sannamari Rusin mielestä diakonian paikka on henkisen hyvinvoinnin etujoukoissa

Jo yksikin sielunhoidollinen keskustelu voi auttaa uuden elämän suunnan löytymisessä, sanoo Rekolan seurakunnan diakonissa Sannamari Rusi.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä järjestetään diakonian juhlavuoden tapahtuma, joka tuo diakoniatyöntekijät kaduille. Miten juhlapäivä näkyy Vantaalla, Rekolan seurakunnan diakonissa Sannamari Rusi?

– Diakoniatyöntekijöiden vihreitä paitoja näkyy tuolloin keskeisillä paikoilla jokaisen seurakunnan alueella. Rekolassa liikumme kahvikärrypyörän kanssa Koivukylän ostarilla ja tarjoamme kupin kahvia ja juttuseuraa.

Aineellisen ja taloudellisen avun rinnalla diakoniaan kuuluvat myös sielunhoidolliset keskustelut. Mitä niissä tapahtuu?

– Sielunhoito on monesti hyvinkin arkista keskustelua: Mitä sinulle kuuluu? Toivon, että voin auttaa sanoittamaan mieltä painavia ajatuksia. Usein keskustelut liittyvät ihmissuhteisiin, terveyteen ja sairauteen, suruun ja kuolemaan sekä arjesta selviytymiseen näiden asioiden kanssa. Hengellisistäkin asioista voi puhua ja sielu hoituu myös rukouksessa, jos ihminen toivoo sitä.

– Keskustelut ovat luottamuksellisia, eikä keskusteluaikaa tarvitse odottaa viikkokausia. Jo yksikin keskustelu saattaa antaa toivoa ja auttaa uuden elämän suunnan löytymisessä.

Diakonia on noussut tärkeäksi monissa yhteiskunnan murrosvaiheissa. Millä tavalla toivot 2020-luvun diakonian jäävän historiaan?

– Toivon tietysti, että toivo säilyy. Ajatuksissamme ovat nyt koronakurimus, elinkustannusten nousu ja turvattomuus tulevan edessä, mutta luotan diakonian ja muiden toimijoiden yhteistyöhön. Perinteisesti diakonia on ollut se viimeinen luukku, jolta apua haetaan. Nyt voisimme olla etujoukoissa turvaamassa henkistä hyvinvointia.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.