null Suvivirsi soi nyt musiikkivideoilla – ja laulaakin saa

Kuvalähde: Istock

Kuvalähde: Istock

Hyvä elämä

Suvivirsi soi nyt musiikkivideoilla – ja laulaakin saa

Tänä vuonna Suvivirttä ei lauleta kirkoissa eikä koulun juhlissa, mutta ei sitä ole unohdettukaan. Seurakunnissa innostuttiin tekemään klassikosta uusia sovituksia ja musiikkivideoita.

Suvivirttä skideille. Malmin seurakunnan kanttorin Mari Torri-Tuomisen ja lastenohjaaja Margit Jukasen tähdittämä musiikkihetki 5-9-vuotiaille sisältää Suvivirren ja neljä kevätlaululeikkia. Nähtävissä Malmin seurakunnan sivuilla ja YouTube-tilillä alkaen.


Rumbahko Suvivirsi. Espoon oppilaitostyön suvivirsivideolla kuullaan ’’letkeä ja rumbahko sovitus’’. Toteuttamassa yhteisömuusikko Katja Kangas, oppilaitospappeja sekä seitsemän laulajaa Omnian Oodista, joka on oppilaitoksen henkilöstön oma kuoro. Jokainen on äänittänyt osuutensa etänä. Nähtävissä Kirkko Espoossa –Youtube-kanavalla.
 

Toista video


Kanttoreitten Suvivirsi. Vantaalaisista kanttoreista muodostuva Korona-kvartetti (Katariina Kopsa, sopraano, Airi Saloniemi, altto, Jussi Salonen, tenori ja Tuomas Heikkilä, basso) esittää klassisemman sovituksen Suvivirrestä a cappella -versiona. Video on nähtävillä Korson seurakunnan Facebook- ja YouTube-tileillä 24.5.


Munkkiniemeläinen Suvivirsi. Munkkiniemen seurakunnan työntekijöiden toteuttaman suvivirsivideon avulla halutaan ilahduttaa ihmisiä ja lähettää koteihin seurakunnan kevättervehdys. Suvivirren toivotaan välittävän mukavaa kesäistä mieltä kuulijoille ja katselijoille - ja virteen voi halutessaan yhtyä kotona. Video julkaistaan seurakunnan Facebookissa ja verkkosivuilla Suvivirren sunnuntaina 24.5.


Tuunattu Suvivirsi. Vantaankosken seurakunta pyysi ihmisiä kirjoittamaan uuden säkeistön klassikolle. Voittajaksi valittiin 62 ehdotuksen joukosta Tuuli Charalambouksen kirjoittama säkeistö. Voittajasäkeistöillä täydennetty Suvivirsi on nähtävillä Vantaankosken seurakunnan nettisivuilla, Facebook-sivuilla ja YouTubessa. Vantaankosken seurakunnan työntekijät kokosivat kilpailuehdotusten joukosta myös kokonaan uuden sanoituksen ”Vantaankosken Suvivirren”. Siinä on koottu seitsemän kilpailuun lähetettyä säkeistöä yhdeksi virreksi. Tämän version voi kuunnella myös Vantaankosken seurakunnan videolta.

Toista video


Kannelmäen Suvivirsi. Suvivirsivideo julkaistaan Kannelmäen seurakunnan YouTube-kanavalla ja Facebook-sivulla sunnuntaina 24.5. klo 7.


Oulunkylän Suvivirsi. Suvivirsivideo julkaistaan seurakunnan Facebook-sivulla ja YouTube-kanavalla julkaistaan sunnuntaina 24.5. klo 12.


Pakilan Suvivirsi-paketti. Pakilan seurakunnassa on vietetty Suvivirsi-viikkoa. Helatorstaina 21.5. julkaistiin laulaja Mikael Konttisen Suvivirsi-tulkinta ja lauantaina 23.5. klo 19 nähdään sellisti Marko Ylösen Suvivirsi-video. Seurakunta toivoo, että ihmiset jakaisivat seurakunnan somekanavissa omia muistojaan ja musiikillisia versioitaan Suvivirrestä.

Toista video


Bonuksena: Suvivirren historia. Kirkkohistorian dosentti ja pastori Esko M. Laine avaa Suvivirren historiaa. Ohjelmassa kuullaan Suvivirsi. Kesto noin 15 min, tuottajana Malmin seurakunta, ohjaus, kuvaus ja leikkaus Videotuotanto Mantere Oy. Nähtävissä Malmin seurakunnan sivuilla, YouTubessa ja Facebookissa.

 

Juttua päivitetty 25.5. klo 11.35. Poistettu maininta Helsingin seurakuntayhtymän ja kirkon viestinnän suvivirsivideosta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.