null "Luonto huutaa: nyt on valoa ja lämpöä, nyt kukitaan!" – Tenori Juho Punkeri kajauttaa Suvivirren Korson kirkon pihakahvilassa

– Suvivirsi-kahvikioski ei ole tapahtuma, vaan pikemmin moniaistillinen tilataideteos, luonnehtii tenori Juho Punkeri.

– Suvivirsi-kahvikioski ei ole tapahtuma, vaan pikemmin moniaistillinen tilataideteos, luonnehtii tenori Juho Punkeri.

Ajankohtaista

"Luonto huutaa: nyt on valoa ja lämpöä, nyt kukitaan!" – Tenori Juho Punkeri kajauttaa Suvivirren Korson kirkon pihakahvilassa

Suvivirttä ei päästä laulamaan suurissa joukoissa vielä tänä keväänä, mutta sen voi kuulla vaikkapa kirkon pihalla keväisenä perjantaina.

Juho Punkeri, olet laulaja, laulunopettaja ja Korson seurakunnan sijaiskanttori. Missä aiot laulaa Suvivirttä tänä poikkeuksellisena keväänä?

– Laulan Suvivirttä Korson kirkon pihalla perjantai-iltapäivänä 21.5., kun ihmiset piipahtavat pop-up -kioskilla kahvilla. Suvivirren saattaa kuulla tällöin myös trumpetilla soitettuna kirkon tornista ja urkuversiona kirkon sisältä noin puolen tunnin välein.

Mitä Suvivirsi sinulle merkitsee? Meneekö se tunteisiin?

– Kyllä menee. Suvivirsi liittyy vahvasti siihen, että sitä on laulettu lapsesta asti koulun kevätjuhlissa. Siinä sekoittuvat into kesäloman alkamisesta ja haikeus vaikkapa ala-asteen tai yläasteen tai lukion loppumisesta. Jokin ajanjakso päättyy, ja kaikki lähtevät omille teilleen.

– Työn puolesta soitan Suvivirttä häissä ja välillä hautajaisissakin, joten rakkaus ja kuolemakin tulevat mieleen sitä kautta. Suvivirsi sisältää myös paljon luonnonkuvausta. On se aika vuodesta, kun luonto huutaa: nyt on valoa ja lämpöä, nyt kukitaan! Luonto oikein tykittää tätä.

Miten päädyit kanttoriksi Korsoon?

– Normaaliaikana konsertoin ja opetan, mutta korona vei ne työt. Muusikoilla on nyt kauhea tilanne koronan takia. Olen pohjakoulutukseltani kanttori ja olin tosi onnekas, kun sain oman alan töitä sijaisena.

Toista video

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.