null Espoo-päivänä voi mennä päiväunille Tapiolan kirkkoon – ota oma tyyny mukaan

Kirkossa saa pian nukkua, jos väsyttää. Espoo-päivän merkeissä Tapiolan kirkossa voi ottaa parin tunnin päivätorkut.

Kirkossa saa pian nukkua, jos väsyttää. Espoo-päivän merkeissä Tapiolan kirkossa voi ottaa parin tunnin päivätorkut.

Ajankohtaista

Espoo-päivänä voi mennä päiväunille Tapiolan kirkkoon – ota oma tyyny mukaan

Espoon seurakunnat järjestävät tapahtumia Espoo-päivänä. Tapiolan kirkko tarjoaa hiljaisen torkkuhetken sekä hiljaisuuden joogan. Pihalla voi hypätä riksapyörän kyytiin.

Monenlaisia tapahtumia pursuava Espoo-päivä saa perjantaina ja lauantaina 30.–31. elokuuta kaupunkilaiset liikkeelle muun muassa Tapiolan keskustaan, jossa järjestetään lauantaina iso ilmaiskonsertti. Mikäli ihmispaljous, meteli ja vilske alkavat väsyttää, vaihtoehto on lähellä: Tapiolan kirkon hiljaisuudessa voi ottaa päiväunet.

Toisena Espoo-päivänä, lauantaina 31.8. Tapiolan kirkossa ei ole luvassa musiikin pauhua eikä puhetta, ei touhua eikä toimintaa, vaan rauhaa ja lepoa.

– Muutamana aiempana vuonna kirkossa on Espoo-päivänä ollut musiikkitilaisuus, mutta nyt päätimme tarjota jotakin muuta. Emme lähde kilpailemaan aivan vieressä olevan ilmaiskonsertin kanssa, vaan tarjoamme sille vaihtoehdon, Tapiolan seurakunnan vapaaehtoistyön koordinaattori, diakonissa Merita Hietanen sanoo.

Tapiolan kirkossa on tarjolla lepohetki kirkkosalissa hiljaisen taustamusiikin soidessa taustalla. Päiväunille on varattu kaksi tuntia, mutta kirkonpenkissä voi käydä levähtämässä myös lyhyemmän ajan – sen mikä itselle sopii.

Käy vuoropuhelua itsesi kanssa

Päiväuniin voi varautua etukäteen ottamalla mukaan oman tyynyn, jonka päälle voi kallistaa päänsä puisella kirkonpenkillä. Paikan päällä on tarjolla fleece-peittoja, mutta oman peitonkin voi tuoda mukanaan. Jos haluaa olla lattialla, oma retkipatja on kätevä levittää alustaksi.

– Hiljaisuus ja hiljentyminen ovat nyt trendejä, ja se on helppo ymmärtää. Monen työ on hektistä ja stressaavaa, eikä arkielämässä ole välttämättä mahdollisuutta levätä riittävästi. Esimerkiksi hiljaisuuden retriitit ovat suosittuja, sanoo Hietanen.

– Hiljaisuudessa voi käydä vuoropuhelua oman itsensä kanssa. Kirkkotilassa voi lisäksi aistia pyhyyden.

Tapiolan kirkossa on nukuttu aiemminkin, sillä nuoret ovat järjestäneet suosittuja kirkkoöitä. Silloin he ovat pystyttäneet telttoja kirkkoon ja nukkuneet niissä.

Hiljaisuuden joogaa on toivottu

Päiväunien jälkeen Tapiolan kirkossa voi osallistua hiljaisuuden joogaan. Tunnin mittaisen levollisen hetken vetää joogaohjaaja, pastori Heli Harjunpää, joka on kehittänyt menetelmän ja kirjoittanut aiheesta kirjoja.

– Meiltä on toivottu hiljaisuuden joogaa, ja tämä on yksi vastaus toiveisiin. Lisäksi meillä alkaa säännöllisesti kokoontua kaksi hiljaisuuden joogaryhmää. Helsingissä tällaista toimintaa on jo ollut tarjolla, mutta Espoossa ei aiemmin. Tämä on nimenomaan kristillistä joogaa, Merita Hietanen korostaa.

Espoo-päivän lauantai käynnistyy Tapiolan seurakunnassa riksapyöräilyllä. Koulutetut pyöräluotsit tarjoavat riksakyytiä kaikenikäisille kello 12–14.

Kyydittävät istuvat penkillä riksapyörän etuosassa ja kuljettaja polkee takana. Kyytiin mahtuu kerralla kaksi henkeä. He istuvat turvavöissä ja voivat katsella edessä olevan maiseman täysin esteettä. Ajoreitti suuntautuu Tapiolan kirkolta Otsolahdelle ja takaisin.

Sähkötoimista riksapyörää käytetään Suomessa usein vanhusten ulkoilutuokioissa. Kun istuu pyörän penkille, saa nauttia kyydistä ja tuulenvireestä.

– Tällä kertaa käytämme lainattua ajoneuvoa, mutta toivomme saavamme oman pyörän seurakuntaan, Hietanen sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Harras hetki: Meditaatiossa etsitään suurta hiljaisuutta, joka on ajatusten takana

Hengellisyys

Kristillinen meditaatio auttaa Anu Pylkkästä tunnistamaan olennaisen.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.