null Hallinto-oikeus hylkäsi Rekolan kirkkoherranvaalista tehdyn valituksen

Ajankohtaista

Hallinto-oikeus hylkäsi Rekolan kirkkoherranvaalista tehdyn valituksen

Ilman vaalisijaa jäänyt Laura Leverin valitti ehdokasasettelusta vuonna 2022. Vt. kirkkoherrana on toiminut Jussi Koski.

Hallinto-oikeus on hylännyt Rekolan kirkkoherranvaalia koskeneen valituksen. Valitus koski Helsingin tuomiokapitulin tekemää ehdokasasettelua, ei itse vaalitoimitusta. 

Rekolan seurakunnan uusi kirkkoherra valittiin suoralla vaalilla kesäkuussa 2022, mikä tarkoitti sitä, että seurakuntalaiset saivat äänestää uutta kirkkoherraa. Eniten ääniä kolmesta varsinaiseen vaaliin edenneestä ehdokkaasta sai Jussi Koski. Äänestysprosentti oli 5,22.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli jätti vaalisijojen ulkopuolelle Laura Leverinin, joka jätti hallinto-oikeudelle valituksen vaalista heinäkuussa 2022. Valituskirjelmän mukaan vaalilautakunnan päätös oli kirkkolain, perustuslain ja tasa-arvolain vastainen, koska sen taustalla on vaalin valmistelussa tapahtunut virhe. Valituksessa katsottiin, että Leverin oli ansioituneempi hakija kuin Koski.

Valituksen käsittelyprosessin vuoksi Jussi Koski on tähän saakka toiminut Rekolan seurakunnassa virkaatekevänä kirkkoherrana. Hallinto-oikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.