null Rekolan seurakuntalaiset pääsevät äänestämään uutta kirkkoherraa kesäkuussa – kolme ehdokasta pääsi loppusuoralle

Rekolan kirkkoherranvaalissa vaalisijan sai kolme ehdokasta: Harri Nurminen, Pirkko Hänninen ja Jussi Koski. Tehtävään haki seitsemän.

Rekolan kirkkoherranvaalissa vaalisijan sai kolme ehdokasta: Harri Nurminen, Pirkko Hänninen ja Jussi Koski. Tehtävään haki seitsemän.

Ajankohtaista

Rekolan seurakuntalaiset pääsevät äänestämään uutta kirkkoherraa kesäkuussa – kolme ehdokasta pääsi loppusuoralle

Vaalisijan saivat Harri Nurminen, Pirkko Hänninen ja Jussi Koski.

Rekolan seurakunnan kirkkoherranvaalissa valinta tehdään kolmen ehdokkaan välillä. Vaalisijan saivat Hakunilan seurakunnan kappalainen Harri Nurminen, Hyrynsalmen kirkkoherra Pirkko Hänninen ja Olarin seurakunnan pappi Jussi Koski. Kirkkoherran vaali pidetään sunnuntaina 12. kesäkuuta. Ennakkoon voi äänestää 6.–10. kesäkuuta.

Rekolan kirkkoherran paikkaa haki seitsemän henkilöä, joiden soveltuvuutta virkaan arvioi ensin Helsingin tuomiokapituli. Kirkkolain mukaan kolme parhaaksi katsottua hakijaa valitaan ehdolle kansanvaaliin, silloin kun seurakunnassa on päätetty, että kirkkoherran valitsevat kaikki täysi-ikäiset seurakuntalaiset, ei vain luottamushenkilöistä koostuva seurakuntaneuvosto. Välittömät kirkkoherran vaalit, joissa seurakuntalaiset valitsevat kirkkoherran, ovat nykyisin harvinaisia erityisesti pääkaupunkiseudulla.

Tuomiokapituli asetti ehdokkaat vaalisijoille 1–3, joissa 1 tarkoittaa, että ehdokkaan katsotaan vastaavan parhaiten kirkkoherralle asetettuja vaatimuksia. Vaalisijajärjestykseen vaikuttavat esimerkiksi virkauran pituus, johtamiskoulutuksen laajuus, aikaisemman kirkkoherrakokemuksen määrä, johtamistaito ja seurakunnan viralle asettamat erityiset tarpeet. Vaalisijalla yksi on Harri Nurminen, vaalisijalla kaksi Pirkko Hänninen ja vaalisijalla kolme Jussi Koski.

Kolmannesta vaalisijasta äänestettiin Kosken ja Rekolan seurakunnassa pappina tällä hetkellä toimivan Laura Leverinin välillä. Äänin 4–3 vaalisijalle asetettiin Jussi Koski.

Tuomiokapituli totesi, että hakijoista Hyrynsalmen seurakunnan kirkkoherra Pirkko Hänninen, Olarin seurakunnan seurakuntapastori Jussi Koski, Rekolan seurakunnan seurakuntapastori Laura Leverin, Hakunilan seurakunnan kappalainen Harri Nurminen ja Hangon suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Johannes Tikka olivat kelpoisia kirkkoherran virkaan.

Rekolan seurakunnan kirkkoherran virka tuli avoimeksi, kun edellinen kirkkoherra Laura Maria Latikka siirtyi Turkuun Maarian seurakunnan kirkkoherraksi. Väliaikaisesti kirkkoherran virkaa hoitaa uuden valintaan saakka Satu-Elina Ansas.

Ehdokkaisiin pääsee kevään aikana tutustumaan Rekolan seurakunnan verkkosivuilla ja somekanavissa. Vaalisivujen avaamisesta ja mahdollisista vaalipaneeleista tiedotetaan erikseen.

Ehdokkaiden saarnataitoihin voi perehtyä vaalisaarnoissa sunnuntaimessuissa. Vaalisaarnat pidetään Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa. Sunnuntaina 15.5. on vuorossa Harri Nurminen, 22.5. Pirkko Hänninen ja 29.5. Jussi Koski. Saarnat ovat kuunneltavissa ja katsottavissa jälkikäteen videotallenteina.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.