null Harras hetki: Kun pappi Lotta Petäjäniemi tekee Jeesus-korvakoruja, mielessä ei liiku mikään muu

Lotta Petäjäniemi kiinnittää koukkua Jeesus-korvakoruun.

Lotta Petäjäniemi kiinnittää koukkua Jeesus-korvakoruun.

Hengellisyys

Harras hetki: Kun pappi Lotta Petäjäniemi tekee Jeesus-korvakoruja, mielessä ei liiku mikään muu

Sopivia kuvia koruihin löytyi pöytälaatikosta.

Vapaapäivinään Lotta Petäjäniemi tekee korvakoruja. Niiden tekemiseen hän käyttää hartsin ja värien lisäksi kuivattuja kukkia, helmiä, strösseleitä, glittereitä tai kuvia. Viimeistelyvaiheessa hän tarvitsee työkaluja ja renkaita sekä koukkuja, jotka hän kiinnittää muoteista otettuihin koruihin.

Korvakorujen teko alkoi siitä, kun Lotta Petäjäniemen olkapää kipeytyi neulomisesta niin, että puikot ja langat piti toistaiseksi unohtaa. Hän tahtoi kuitenkin tehdä käsillään jotain.

Petäjäniemi näki Instagramissa kuvan korva­koruista. Ne tekivät häneen niin suuren vaikutuksen, että hän päätti laitatuttaa aikuisiässä ­korviinsa lävistykset. Samalla hän kiinnostui siitä, miten korvakoruja voisi tehdä omin käsin. Netistä löytyi hartsiaskarteluohje, ja Petäjäniemi päätti kokeilla sitä. Nykyisin uusia korvakoruja syntyy tiuhaan tahtiin, ja Petäjäniemi uskaltaa upottaa hartsiin melkein mitä tahansa. Hänen korvakorujensa perusraaka-aine hartsi on nestemäistä ainetta, joka kovettuu vuorokaudessa. Siitä syntyy hänen käsissään erivärisiä ja -muotoisia korvakoruja, niin palapelin palasen kuin sydämenkin mallisia.

Petäjäniemi tekee myös Maria-korvakoruja ihan vain siksi, että hän kaipaa luterilaisuuteen Marian vahvempaa läsnäoloa.

Kuvien upotus hartsiin lähti siitä, kun Petäjäniemen kollega kysyi, voisiko hartsitekniikalla tehdä Jeesus-korvakorut. Miksipä ei? Tarkoitukseen sopivat kuvat löytyivät Petäjäniemen pöytälaatikosta, ja Jeesus-korvakorut valmistuivat.

Petäjäniemi tekee myös Maria-korvakoruja ihan vain siksi, että hän kaipaa luterilaisuuteen Marian vahvempaa läsnäoloa.

Käsillä tekeminen on Lotta Petäjäniemelle vastapainoa työlle, joka on enimmäkseen puhumista ja kuuntelemista. Kun hän sekoittelee värejä ja mallailee, mihin asentoon kukka korussa tulee, se on hänelle omanlaistaan meditointia.

Korvakorujen tekemiseen Pejäniemi tarvitsee tunnin, pari rauhallista aikaa. Ensin hän järjestelee tarvitsemansa materiaalit työpöydälle ja laittaa sitten musiikin soimaan. Tosin Petäjäniemi on huomannut, ettei hän useinkaan edes kuule musiikkia, koska tekemiseen keskittyminen vie niin mukanaan. Mielessä eivät silloin liiku mitkään muut asiat. Korvakorujen tekeminen on ­Petäjäniemelle aikaa, jolloin sekä keho että mieli ovat ihan hiljaa.

Lotta Petäjäniemi, 39, asuu Helsingissä kahden kouluikäisen lapsensa kanssa ja työskentelee pappina Kannelmäen seurakunnassa.

Petäjäniemi harrastaa käsitöitä, liikuntaa ja korva­korujen tekemistä. Hänen käsisään syntyvät niin Jeesus- kuin Maria-korvakorutkin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.