null Helsingin diakoniapäällikkö Kirsi Rantala valittiin Vantaalle johtamaan yhteistä seurakuntatyötä

Kirsi Rantala sanoo tekevänsä työtä sellaisten asioiden parissa, joita ihmiset kirkossa arvostavat.

Kirsi Rantala sanoo tekevänsä työtä sellaisten asioiden parissa, joita ihmiset kirkossa arvostavat.

Helsingin diakoniapäällikkö Kirsi Rantala valittiin Vantaalle johtamaan yhteistä seurakuntatyötä

Vantaalla Kirsi Rantalan mielestä hyvä yhdessä tekemisen meininki ja rohkeutta katsoa eteenpäin.

Helsingin seurakuntayhtymän diakoniapäällikkö Kirsi Rantala valittiin eilen yhteisen seurakuntatyön johtajaksi Vantaalle. Yhteisen diakonian lisäksi hänen vastuualueisiinsa Vantaalla kuuluvat muun muassa yhteinen kasvatus, perheneuvonta, sairaalasielunhoito ja oppilaitostyö.

– Olen iloinen siitä, että tulin valituksi ja katson mielenkiinnolla uusia haasteita. Monet noista tehtävistä ovat minulle tavalla tai toisella tuttuja. Diakonia on tietysti kaikkein tutuin, mutta Salossa olen hoitanut myös perheneuvonnan tehtäviä, sairaalamaailma on minulle tuttu aiemman koulutuksen takia ja erityisnuorisotyön näkökulmasta tunnen myös kasvatusasioita.

Rantala haki aiemmin vastaavaa paikkaa Helsingin seurakuntayhtymässä, mutta tähän tehtävään valittiin ruotsinkielisen Matteuksen seurakunnan kirkkoherra Stefan Forsén. Rantalan mukaan hänen motiivinsa hakea Vantaalle lähti Vantaan vetovoimasta ja kaipuusta uusiin haasteisiin.

– Olen ollut Helsingissä diakoniapäällikkönä viisi vuotta ja ajattelin, voisiko kokemuksellani olla nyt käyttöä uudessa paikassa. Olen saanut Vantaasta sen kuvan, että siellä ollaan rohkeasti eteenpäin katsovia, arvostetaan yhdessä tekemistä ja myös itsensä kehittämistä. Se houkutti. Tuli olo, että haluan seuraavaksi olla tässä jengissä mukana, kertoo Rantala.

Rantalalle jää Helsingistä hyvät muistot ja paljon sellaista kokemusta, josta hän arvelee olevan hyötyä Vantaalla. Helsinki on kaupunkina kooltaan omaa luokkaansa. Siellä ei asioita voi hoitaa lokeroitumalla vain omaan nurkkaansa, vaan pitää verkostoitua. Näin toimitaan myös Vantaalla.

– Vantaalla on eri työaloilla rautaisia ammattilaisia, joten ihan ensimmäinen tehtäväni on kuunnella heitä. Sitten lähdemme yhdessä miettimään, millaista tulevaisuutta haluamme rakentaa. Tehtäväkenttäni moninaisuus liittyy niihin asioihin, joita ihmiset kirkossa arvostavat. Ne ovat myös asioita, joista on tärkeä kertoa ihmisille – tällaista hyvää kirkossa tehdään.

Rantala on koulutukseltaan diakonissa, terveydenhoitaja ja pappi. Hän on toiminut parikymmentä vuotta diakonian kentällä. Diakonia on antanut hänelle näkökulman katsoa asioita kirkon boksin ulkopuolelta. Se on aitiopaikka yhteiskunnan muutoksiin ja mitä muutoksista ihmisille seuraa. Pappina hän on toiminut kymmenen vuotta. Ennen Helsinkiä hän toisi Salossa diakoniasta vastaavana.

– Sitä en vielä tiedä, koska aloitan Vantaalla. Neuvottelut asiasta alkavat nyt.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: