null Helsingin seurakunnat varautuvat pienenevään talouteen

Lauttasaaren kirkon peruskorjaus on Helsingin seurakuntien ensi vuoden suurin investointi.

Lauttasaaren kirkon peruskorjaus on Helsingin seurakuntien ensi vuoden suurin investointi.

Ajankohtaista

Helsingin seurakunnat varautuvat pienenevään talouteen

Helsingin seurakuntien ensi vuoden talousarvio on alijäämäinen.

Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi torstaina vuoden 2021 talousarvion. Talousarvio on alijäämäinen.

Tulojen ja menojen erotuksen eli vuosikatteen arvioidaan olevan 1,3 miljoonaa euroa positiivinen. Poistot ovat näillä näkymin noin 8,5 miljoonaa euroa, joten tilikauden tulokseksi tullee -7,2 miljoonaa euroa.

Helsingin seurakuntayhtymän tuloiksi ensi vuonna arvioidaan 117 miljoonaa euroa. Jos koronapandemia ei muuta taloustilannetta nykyisistä arvioista, jäsenten maksamat kirkollisverotulot näyttäisivät kasvavan noin 2 prosenttia eli ne ovat ensi vuonna 78,1 miljoonaa euroa. Jatkossa verotulojen odotetaan pienenevän hieman yli miljoona euroa vuosittain. Kirkollisveroprosentti on Helsingissä 1,0.

Vuoden 2021 budjetissa toimintamenoja on 115 milj. euroa. Investointeihin vuodelle 2021 on varattu yhteensä 29,7 miljoonaa euroa. Näistä suurin osa menee kiinteistöjen peruskorjauksiin, kuten Lauttasaaren kirkkoon ja Johanneksen kirkon julkisivuremonttiin. Lauttasaaren kirkon korjaus alkoi elokuussa ja seurakunta toimii nyt väistötiloissa.

Helsingin seurakuntien rahavarat vähenevät ensi vuonna lähes 27 miljoonaa euroa. Investoinnit syövät kassaa kolmevuotisen talous- ja toimintasuunnitelman mukaan aiempaa enemmän. Sen jälkeen investointien on tarkoitus vakiintua vajaan 15 miljoonan  euron tasolle.

Lauttasaaren kirkkoherra Juha Rintamäki jatkaa seurakuntayhtymän johtajana. Yhteinen kirkkovaltuusto valitsi hänet tehtävään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.