null Hulppeaan rantasaunaan vai tanssimaan? – Tässä ovat parhaat menovinkit ilmaiseen kaupunkijuhannukseen

Ajankohtaista Hyvä elämä

Hulppeaan rantasaunaan vai tanssimaan? – Tässä ovat parhaat menovinkit ilmaiseen kaupunkijuhannukseen

Pääkaupunkiseudulla voi viettää juhannuksen ilman rahanmenoa ja ruuhkassa matkustamista. Kokot loimuavat, ellei metsäpalovaroitus kiellä.

Maksuttomia juhannusjuhlia löytyy aattona 21.6. esimerkiksi kesämaja-alueilta, siirtolapuutarhoista, seurakunnista ja Lapinlahden entisen mielisairaalan luota.

 

Espoo

Ravintola- ja ulkoilukeskus Oittaalla juhlitaan koko perheen kaupunkijuhannusta aattona klo 17–21. Kokko syttyy klo 20. Maksusta pääsee myös saunaan, syömään sekä hevoskärryajelulle. Lauantaina 22.6. klo 14–17 Vihtori Maijanen soittaa nykyhittejä ja klassikoita aina 60-luvulta lähtien ja DJ Tuukka Luukas kesäbiisejä eri vuosikymmeniltä. Kaupunkitapahtumat Espoo järjestää juhlan.

Laaksolahden huvilayhdistys pitää juhlat, joissa on musiikkia, tanssia, ongintaa lapsille sekä klo 22 sytytettävä kokko. Tilaisuus alkaa klo 20 niin sanotussa kokkorannassa Pitkäjärventien ja Pitkäjärvenrannan risteyksessä. Pitkäjärven VPK ja Jupperin Omakotiyhdistys ovat mukana järjestämässä.

Perkkaan kappeli tarjoaa palan puutaloromantiikkaa Leppävaaran keskuksessa. Kuva: Eija Harju/Espoon seurakunnat

Perkkaan kappeli tarjoaa palan puutaloromantiikkaa Leppävaaran keskuksessa. Kuva: Eija Harju/Espoon seurakunnat

Espoossa kirkko avaa rantasaunan ja pomppulinnan.

* Hvittorpin leirikeskuksessa vietetään kaikenikäisten ilmaista juhannusjuhlaa klo 15–21. Komeaan 20 hengen saunaan mennään päivällä yhdessä uikkareissa, illemmalla on erikseen naisten ja miesten saunat. Ulkona saa grillailla omia eväitä, ja tarjolla on myös edullista ostettavaa ruokaa. Lapsia viihdyttävät pomppulinna, kasvomaalaus, kahluualtaat, pop up -muskari ja askartelu. Tarjolla on myös kesäisiä lauluja ja runoja. Kokko syttyy klo 20.

* Auroran kappelilla on klo 18–20.30 lipunnosto, yhteislaulua, pihapelejä, tietokisailuja, kanteleensoittoa sekä äänestys kauneimmasta suomalaisesta kesärunosta.

* Perkkaan kappelin pihapiirissä soivat viulu, haitari ja kitara sekä yhteislaulut. Pomppulinna, keppiheppailu ja yhteisleikit viihdyttävät lapsia. Perkkaalle pääsee Karakappelilta yhteiskuljetuksella klo 14.45, paluumatkalle lähdetään klo 17.30.

* Soukan kappelilla juhlitaan klo 17 alkaen edullisen ruokailun, musiikin, visailun, papin puheen ja jumppahetken merkeissä.

* Haitarimusiikkia, yhteislaulua, runonlausuntaa, kukkaseppeleiden tekoa ja nukketeatteria lapsille: Tapiolan kirkolla juhlitaan klo 12 alkaen. Edulliseen ateriaan osallistuvien kannattaa tulla ennen klo 11.

 

Helsinki

Kesämaja-alueilla ja siirtolapuutarhoissa juhlitaan perinteiseen tyyliin.

* Kivinokan kesämaja-alueella pidetään kokkotalkoot klo 12 ja maksullinen juhannussauna klo 13–17. Ohjelmassa on klo 18 alkaen lipunnosto, klo 20 juhannuskokko, buffet ja klo 20.30 alkaen tanssit Dallapé-orkesterin tahdissa. Jaakko Selin juontaa.

* Lauttasaaren Länsiulapanniemessä HKL-kesämaja-alueella on klo 16 alkaen kesäpelejä, klo 20 tanssit ja klo 22 kokko. Puhvetti on auki koko illan.

* Lauttasaaren Särkiniemessä niin sanotulla kokkokalliolla sytytetään kokko klo 20. Juhlasta vastaavat Särkiniemen mökkiläiset.

* Monissa siirtolapuutarhoissa juhlitaan juhannusta. Esimerkiksi Kumpulan siirtolapuutarhassa on klo 18–23 tanssia, elävää musiikkia ja hevosajelua, Marjaniemen siirtolapuutarhassa elävää musiikkia, frisbeegolfia ja stand-upia klo 18 alkaen, kokko sytytetään klo 21, Talin siirtolapuutarhassa juhlitaan klo 18–23. Osa ohjelmasta on maksullista.

Karjalaisten kesäkodissa Villa Salmelassa syttyy lasten kokko klo 20 ja iso kokko klo 21. Tarjolla on myös etukäteen varattava maksullinen lounas sekä sauna, joka on jäsenille ilmainen. Kesäkoti sijaitsee merenrannalla Jollaksessa.

Kaivopuiston rannassa Cafè Ursulan edustalla sytytetään suuri juhannuskokko klo 21.30. Dj Jonas Laaksonen soittaa terassilla juhannusbiisejä klo 18–02.

Lapinlahden Lähteellä vietetään juhannusta Venetsia-rakennuksen pihapiirissä ja Saunan lähettyvillä klo 14–21. Ulkoleikit ja -pelit ovat ilmaisia, samoin esiintymään kutsuva Open Stage. Maksusta pääsee myös saunaan ja melomaan. Nuotioruokaakin saa.

Ravintola Pinehill Terrace tarjoaa elävää musiikkia ja grillausta Taka-Töölössä klo 14–02. Nykypost, Helppo-E, MC Sige & Yone. Dj:t Kasumisu, WLZ, Juha Dallas ja RandomKnot soittavat folkia, räppiä ja housea. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja illalla K-18. Esiintymislava sijaitsee ravintolan kattoterassilla, jonne on näkö- ja kuuloyhteys Mäntymäen päältä, joten sinnekin voi mennä omalle juhannuspiknikille.

Laajarannan rantahuvilassa pääsee juhannussaunaan. Kuva: Roihuvuoren seurakunta

Laajarannan rantahuvilassa pääsee juhannussaunaan. Kuva: Roihuvuoren seurakunta

Kirkko Helsingissä tarjoaa juhannussaunan ja hiljentymistä.

*Laajarannan rantahuvilassa miehet pääsevät juhannussaunaan klo 16–18, naiset klo 19–21. Juhlassa on vapaaehtoinen tarjoilumaksu.

* Lauttasaaren kirkon takapihalla saa grillata puugrillillä niin juhannusaattona kuin muinakin kesäpäivinä. Leikkipaikka ja puumaja tarjoavat tekemistä perheen pienimmille.

* Mustasaaressa lauletaan yhdessä venevajassa, askarrellaan ja vietetään hartautta kappelissa. Tarjolla on myös maksulliset grillilautaset ja juhannussaunat. Seurasaarenselällä sijaitseva saari on auki klo 12–20, lautta on maksullinen. Saaressa näkee myös lampaita ja muita kotieläimiä.

* Oulunkylän kirkolla on yhteislaulua, grillausta ja muuta juhannusohjelmaa klo 18 alkaen. Harmonikka soi.

* Paavalinkirkon sisäpihalla vietetään juhannusta esimerkiksi makkaranpaiston ja lipunnoston merkeissä klo 18–20.45. Jos sataa, juhlitaan alasalissa. Läheisessä Vallilan siirtolapuutarhassa poltetaan kokko klo 21.

* Tuomiokirkko on auki läpi yön, rukoushetkiin hiljennytään tasatunnein. Kirkkoyön jälkeen klo 10 alkaa juhannuspäivän sanajumalanpalvelus kirkkosalissa.

 

Vantaa

Nikinmäen Omakotiyhdistys sytyttää juhannuskokon Keravan joen uimarannalla klo 18. Uimaranta sijaitsee Lahdentien varrella Nikinmäen kohdalla. Paikalta voi ostaa virvokkeita.

Kirkko Vantaalla juhlii juhannusta Pyhän Laurin kirkkopuistossa pappilan edessä klo 16–18.15. Ohjelmassa on kesäisiä lauluja ja runon lausuntaa. Lapsille on temppurata.

Juttua täydennetty 20.6.2019

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Leikola jeesustelee: Juhlisiko Jeesus juhannusta?

Puheenvuorot

Juhannusta vietetään Johannes Kastajan syntymäpäivänä. Suomalaisilla kävi tuuri, koska näiden synttärien kunniaksi on vapaata vain Pohjoismaissa, Kanadan Quebecin maakunnassa sekä Puerto Ricossa.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.