null Hyvää pyhää: Opetuslasten työhaastattelu

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Opetuslasten työhaastattelu

Virheitä ei tarvitse pelätä.

Jos opetuslasten valitsemista katselee kristinuskon näkökulmasta, kyseessä on ollut todella merkittävä rekrytointi. Kenellä on kapasiteettia ymmärtää uudenlainen läheisyys Jumalan kanssa? Kenen psykologinen profiili soveltuu tuntemattomiin maihin lähtemiseen? Kuka on luottamuksen arvoinen ja kenellä on rohkeus ja taito puhua uusille ihmisille vapahdettujen sielujen ilosanomaa?

Jeesus ei kauan puntaroi tehtävänsä edessä, vaan valitsee kaksitoista seuraajaansa pidemmittä puheitta. Tämä kokeilukulttuurin pioneeri sanoo yksinkertaisesti: minä teen teistä ihmisten kalastajia.

Kaksitoista läheisintä seuraavat Jeesusta, kun hän opettaa ja parantaa. Yhdessä kiivetään vuorelle ja oppilaat saavat välitodistuksen ja uusia vastuita. He saavat lähteä vuorostaan saarnaamaan ja Jeesus valtuuttaa heidät karkottamaan henkiä.

Jälkikäteen voisi arvioida, että valinnat eivät menneet ihan nappiin. Joukkoon eksyi kavaltaja, selkänsä kääntäjä, yksi, joka ei usko kun sanotaan, ja pari vallanhaluista. Kaiken kaikkiaan tuli valittua pelokas joukko.

Tällaiset arvioinnit eivät ota huomioon seurannaisvaikutuksia. Miten tärkeän viestin Jeesus antaakaan kaikille virheitä pelkääville. Kun Jumala syntyy ihmiseksi, hän todella on ihminen, ja se tarkoittaa mahdollisuutta virhearvioon. Silti Jeesus ei varo luottamasta, vaan uskoo ihmisiinsä.

Virhekään ei loppujen lopuksi ollut mikään virhe. Nämä tavallisen vajavaiset apostolit löysivät lopulta rohkeuden, lähtivät maailmalle ja loppu on kristinuskon historiaa.

Rukous

Jumala, niin kuin apostolit aikoinaan, minäkin yritän parhaani.

Anna lempeyden tuulen puhaltaa pois epäilykseni ja muistuttaa, että se on tarpeeksi.

Kun sinä kutsut työhösi ja lähetät,

anna usko ja luottamus.

Sinä myös varustat matkaan.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Hoida oma tonttisi

Hengellisyys

Ei ole samantekevää, mitä taidoillamme teemme.

Hyvää pyhää: Kutsu syntisille

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Uusia näkökulmia

Hengellisyys

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.