null Hyvää pyhää: Jumalan rakkauden sanoman on tarkoitus kasvaa

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Jumalan rakkauden sanoman on tarkoitus kasvaa

Juhannussaunassa voit pestä pois omia ennakkoluulojasi.

Aikoinaan uskonnolliset ihmiset pitivät evoluutioteoriaa kauhistuttavana harha­oppina. Se ei sopinut Raamatun alun kertomuksiin luomisesta.

Nykyään enää harvalle uskovalle on ongelma se, että eliölajit kehittyvät erilaisissa vaiheissa kohti muotoaan. Ei Raamattu ole luonnontieteen oppikirja, vaan se kertoo uskosta Jumalaan eri aikoina.

Oikeastaan Raamattukin puhuu evoluutiosta, uskon evoluutiosta. Vanhan testamentin profeettojen kautta edetään Johannes Kastajaan ja Jeesukseen. Pikkutarkoista elämää säätelevistä säännöistä mennään armollista ­Jumalaa kohti. 

Johanneksen syntymä sijoitetaan juhannuksen tienoille. Puoli vuotta myöhemmin jouluna juhlitaan Jeesuksen syntymää. Näitä sukulaispoikia osataan kumpaakin odottaa enkelin ilmoituksen perusteella.

Johanneksen vanhemmat tunnistavat olevansa vanhan ja uuden kynnyksellä. Uskon evoluutiota on, että poikalapsi ympärileikataan kuten tapana on, mutta sukutradition määräämän nimen sijaan vanhemmat valitsevat nimen, jonka he kokevat tärkeäksi, nimen, jonka enkeli heille ilmoitti.

Johannes kastoi kansaa, Jeesuksenkin. Tämän kautta armon virta lähtee kuohumaan juutalaisen kansan keskuudesta koko maailmaan. Uskon evoluutio ei voi eikä saa pysähtyä Raamatun aikoihin. Edelleen me ihmiset määrittelemme sitä, kenelle Jumalan armollisuus meidän mielestämme kuuluu, vaikka Jumalan rakkauden sanoman on tarkoitus kasvaa ja meidän rajoittavien käsitystemme hänestä ­vähetä.

Juhannus­saunassa

Vihdo lihakset vetreiksi. Joustava keho reagoi eri tilanteisiin tarkoituksenmukaisesti. 
Raivaa tilaa luottamukselle. Kellu aalloilla ja katsele taivasta. Vesi kannattelee sinua yhtä lailla kuin muitakin.
Pese pois pinttyneet ennakkoluulot. Näe ympärilläsi hyviä asioita.
Istu terassille, juo saunajuoma.
Kiitä kaikesta.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.