null Hyvää pyhää: Uusia näkökulmia

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Uusia näkökulmia

Ajatus luopumisen tiestä pysäyttää.

Jeesuksen luota moni ulkopuoliseksi ja hylätyksi itsensä kokenut löysi uuden yhteisön.

Kun Jeesus lähti kotiseudultaan Galileasta kohden pääkaupunkia Jerusalemia, häntä seurasi suuri joukko ihmisiä. Siinä olivat apostolit ja muita Jeesuksen oppilaita. Mukana olivat myös naiset, jotka seurasivat Jeesusta Galileasta aina Jerusalemiin ja Jeesuksen ristille ja haudalle saakka. Kylien ja teiden varsilta moni lähti mukaan. Päivittäin he näkivät ja kuulivat, mitä Jeesus teki ja opetti.

Jeesus kertoi heille avoimesti, mitä hänen seuraamisensa merkitsi.

”Seuraan sinua, minne ikinä menetkin”, sanoi yksi heistä. Jeesus pysäytti hänet sanomalla: ”Ihmisen Pojalla ei ole mihin päänsä kallistaisi.” Seuraajien tuli varautua siihen, että he olivat lähdössä luopumisen tielle.

Ajatus luopumisen tiestä pakottaa pysähtymään ja miettimään. Mitä se tarkoittaa minun elämässäni? Mihin saakka, minne ja keiden luokse Jeesusta tulisi seurata? Mitä asioita pitäisi tehdä ensin? Mitkä asiat tulisi asettaa elämässä etusijalle? Mitä asioita jättää taakse?

Voimme lohduttaa itseämme sillä, että Jeesuksen lähimmätkin oppilaat kauhistuivat ja estelivät Jeesusta ja jopa kielsivät hänet ja pakenivat lopulta paikalta. Silti Jeesus ei hylännyt heitä vaan ilmestyi heille ja kokosi heidät uudelleen yhteen. Hän lupasi olla heidän kanssaan joka päivä – Henkensä läsnäolossa ja heidän keskinäisessä elämässään.

Sen hän lupaa myös meille.

Se, joka tahtoo seurata häntä, ei vain luovu jostakin vaan saa tilalle yllättäviä asioita. Silloin ei aina tiedä, mistä paikoista ja kenen luota itsensä löytää. Mutta silloin saa mahdollisuuden katsoa elämää uusista näkökulmista ja sellaisten ihmisten silmin, joita ei ehkä koskaan odottanut kohtaavansa.

Muista, keitä Jeesus näki

Jeesus näki matkoillaan kodittomia, hylättyjä, yhteisönsä ulkopuolelle suljettuja, suojaa etsiviä, vainottuja, orpoja, haavoittuneita, yksinäisiä ja langenneita sekä rauhaa, oikeutta ja armoa janoavia, eksyneitä ja väsyneitä – ja pysähtyi heidän luokseen.

Mieti tuota joukkoa? Löydätkö siitä itsesi tai jonkun läheisesi, tai jonkun, jonka ohi kuljit kadulla tai jonkun tuntemattoman, jonka kanssa jäit juttelemaan.

Kuka hän onkaan, rukoile hänen puolestaan.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Kirkastusvuorilta alas arkeen 

Hengellisyys

Hengellinen kokemus varmistetaan jokapäiväisessä elämässä.
Hyvää pyhää: Kutsu syntisille

HengellisyysLöydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.