null Hyvää pyhää: Pysy siellä, missä sinua tarvitaan

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Pysy siellä, missä sinua tarvitaan

Jos elämäämme ohjaavat yksin oman egomme pyrkimykset, olemme vaarassa hukata elämämme.

Löydä sisäinen äänesi ja seuraa sitä! Kartoita kauneimmat unelmasi, ja löydä aarre itsestäsi! Sinussa on voima, älä anna viedä sitä! Älä anna vaientaa sitä, mitä sisimmässäsi tahdot!

Tällaisten sloganien keskellä Jeesuksen ohje: Kiellä itsesi, ota ristisi ja seuraa minua! kuulostaa oudolta ja elämän vastaiselta.

Lähtökohtaisesti Jeesus ajattelee, että meillä on oma tahto. Lisäksi hän luottaa siihen, että osaamme tehdä elämässämme valintoja.

Teemme päivittäin valintoja siinä, miten suhtaudumme itseemme ja toisiimme. Valitsemme sen, mihin päivämme käytämme: mitä teemme, kenen seurassa olemme ja ketä kuuntelemme.

Jeesus sanoo avoimesti, että jos joku tahtoo seurata häntä, se merkitsee elämänmuutosta. Kun sanoo hänelle kyllä, sanoo omalle egolleen ei.

Se ei ole helppoa. Se on pitkä prosessi, jossa ihminen löytää oman itsekkään puolensa päivittäisissä valinnoissaan yhä uusissa muodoissa.

Löydä elämän ihme tavallisen elämän keskeltä.

Oma ego tulee vastaan kaikessa, ja sille puhe Jumalasta ja Jeesuksen seuraamisesta näyttää uhalta. Oman elämän halujen kyseenalaistaminen tuntuu usein sietämättömältä, niin katoavia kuin ne ovatkin.

Jeesus johdattaa meidät tutkimaan, mitä tavoittelemme. Jos elämäämme ohjaavat yksin oman egomme pyrkimykset, olemme vaarassa hukata elämämme. Maailman valloittamisessa voi kadottaa lopulta kaiken.

Meille oman egomme kuolettamisen tiellä kompasteleville Jeesus sanoo: Pysy siellä, missä sinua tarvitaan, ja niiden luona, jotka sinua odottavat. Löydä elämän ihme tavallisen elämän keskeltä. Sinun ei tarvitse lähteä muualle. Löydät elämän siellä, missä luulit kadottavasi sen.

Hiljainen kuuntelu

Aloita päiväsi hiljaisella rukouksella. Kun teet niin – vaikka lyhyesti – joka aamu, se on jo uudella tiellä kulkemista. Hiljaiselle kuuntelijalle Jeesus sanoo: Tule ja seuraa minua. Tässä päivässä odotan sinua.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.