null Hyvää pyhää: Olen se, jota kaipaat

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Olen se, jota kaipaat

Rukouksessa taivut kuuntelemaan Jumalaa.

Haluamme niin monia asioita, ja ulkoapäin tulee koko ajan uusia haluamisen kohteita. Niin monet yllykkeet ja virikkeet vievät meitä eri suuntiin, että meiltä katoaa se, mitä oikeasti haluamme, ja pian sekin, mitä oikeasti olemme.

Meistä tulee kärsimättömiä, kun emme saa sitä, mitä haluamme. Kukaan tunnu ymmärtävän, mitä syvimmältämme tarvitsisimme. Lopulta emme tiedä sitä itsekään.

Rukous on sisäistä pysähtymistä ja viisauden etsimistä. Meidän on hyvä kertoa Jumalalle, mitä tarvitsemme. Hän kyllä tietää sen, mutta opimme silloin itsekin, mitä syvimmältä kaipaamme. Sen tietäminen ei aina ole helppoa.

Kaikkien halujemme ja toiveidemme taustalla on syvä halu löytää yhteys johonkin meitä suurempaan, mikä antaa merkityksen ja suunnan kaikille pyrkimyksille.

Haluamme milloin sitä, milloin tätä. Kaiken sen takana on kuitenkin vielä syvempi halu, joka ohjaa meitä etsimään sitä, mikä on totta, oikeaa, kaunista ja kestävää.

Jumala tulee meitä vastaan kaikissa haluissamme – jopa niissä, jotka uhkaavat viedä meidät eksyksiin. Erilaisten mielihalujen ja intohimojen ristitulessa etsimme epätoivoisesti elämän syvintä keskusta ja lähdettä. Sisimmässämme haluamme kuulla jonkun sanovan: ”Tässä minä olen. Olen se, jota kaipaat. Älä etsi minua mistään muusta. Olen jo syvimmässä halussasi ja kaipauksessasi.”

Rukouksessa et houkuttele Jumalaa kääntymään puoleesi vaan taivut itse kuuntelemaan häntä ja sitä, mitä kaipaat.

Seisahdut ehkä katselemaan kaunista maisemaa, kävelet hiljakseen, venyttelet hitaasti hengitellen tai ihan vain istahdat alas. Suljet mielesi ulkoiselta hälyltä. Etsit sydämesi kammiosta häntä, joka odottaa siellä sinua. Asetutte kuuntelemaan toisianne.

Kerro Jumalalle halusi ja huolesi

Ennen rukousta ole hetken aikaa tekemättä mitään. Asetu aloillesi ja hengitä hetkinen rauhassa. Odota, että mielesi asettuu ja sydämesi on mukana.

Tule sitten tietoiseksi siitä, mitä tunnet tänään tarvitsevasi ja mistä huolehdit.

Hengitä aina välillä muutama rauhallinen hengitys. Se auttaa sinua löytämään syvän halusi ja huolesi.

Hengityksen myötä jätä asiasi Jumalan haltuun.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Jumalan rakkauden sanoman on tarkoitus kasvaa

Hengellisyys

Juhannussaunassa voit pestä pois omia ennakkoluulojasi.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.