null Hyvää pyhää: Saat pyytää tyhjin käsin ja antaa Jumalan toimia

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Saat pyytää tyhjin käsin ja antaa Jumalan toimia

Rukouksessa elämään tulee toisenlainen sävy.

Jumalaa voi lähestyä rohkeasti elämän pienissä ja suurissa asioissa. Saat rukoilla, mitä vain tarvitset. Elämään tulee toisenlainen sävy, kun katselet itseäsi ja päivääsi Jumalan edessä ja pyydät hänen apuaan. Siihen Jeesus meitä rohkaisee.

Jerusalemissa Jeesus meni temppeliin – rukouksen huoneeseen – ja pettyi ja raivostui. Häntä vastassa olivatkin markkinat: myyjiä, ostajia ja rahanvaihtajia.

Hän alkoi raivata temppeliä kaupankäynnistä ja muusta hälystä ja muistutti, mitä varten se oli rakennettu: temppeli oli rukouksen paikka. Sen tuli olla kaikille avoin tila, jota ei täytetä touhulla eikä suljeta keneltäkään rukousta tarvitsevalta.

Sinun sydämesi on rukouksen temppeli. Sen avaimet ovat sinulla. Kukaan ei aja sinua sieltä pois.

Yleensä oma egomme tukkii oven rukouksen temppeliin. Monesti ovensuulle kasautuu elämän tuomaa kuormaa: suorittamista, painetta, huolta ja kiirettä. Polku sinne voi hämärtyä haahuillessamme päämäärättömästi viihdykkeestä toiseen.

Rauhoittuminen rukoukseen alkaa sisäisten esteiden raivaamisella ja hiljaisen tilan luomisella. Siinä voivat auttaa luonto, ikoni, rauhallinen musiikki, venyttely ja tietoinen hengittely.

Näin voit löytää itsesi sieltä, missä sinun pitikin olla. Sieltä löydät sen, mitä etsit.

Äläkä mene sinne vaatimusrepun kanssa. Saat mennä tyhjin käsin ja pyytää, mitä sydämesi sanoo. Saat antaa Jumalalle myöten ja antaa hänen toimia. Sellaista on vuoria siirtävä usko.

Harjoitus

Palmusunnuntaista alkaa hiljainen viikko ennen pääsiäistä. Hiljennä tämän viikon aikana tahtia. Tee hiljaisia kävely- ja ulkoilulenkkejä. Katsele maisemia ja aisti lisääntyvä valo. Aamu aamulta valo lisääntyy ja pääsiäisaamu on ovella.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.