null Hyvää pyhää: Uskontunnustus on rakkauden tunnustamista

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Uskontunnustus on rakkauden tunnustamista

Kirkko pysyy pystyssä meidän kuolevaisten ja erehtyvien ihmisten varassa.

On pyörryttävää ajatella, kuinka erilaisten, kuolevaisten ja erehtyvien ihmisten varaan Jeesus päätti rakentaa kirkkonsa. Tiesikö hän, mitä me saamme aikaan ja tuomme mukanamme? Intoa, alttiutta ja yhteistä tekemistä, mutta yhtä lailla kilpailua vallasta, oikeassa olemista ja eripuraisuutta. Silti kirkko on pysynyt pystyssä apostolien ajoista lähes kaksi tuhatta vuotta.

Kun Jeesus kysyi oppilailtaan ”Kuka minä teidän mielestänne olen?”, ensimmäiseksi vastaamaan ehti Pietari. Hän toimi usein toisten puhetorvena. ”Sinä olet Messias, elävän Jumalan Poika”, Pietari sanoi.

Jeesus sanoi Pietaria autuaaksi ja kutsui tätä kallioksi, jolle hän rakentaa seurakuntansa.

Jeesus tunsi Pietarin. Pietari oli usein innokkaana astumassa esiin ja ryhtymässä toimeen. Hän silti empi uskossaan ja oli upota järveen, kun lähti itsevarmana kävelemään kohti Jeesusta. Hän vannoi, ettei ikinä kiellä Jeesusta, mutta toimi kohta tosi paikan tullen toisin.

Pietari on kuin yksi meistä. Hän kuvastaa meitä uskon innossaan ja epäilyssään. Häneen on helppo samaistua.

Pietarin sanoissa kuului ensimmäisten kristittyjen ääni. Sanoissa kiteytyi heidän kokemuksensa siitä, mikä merkitys Jeesuksella oli heille. He olivat löytäneet hänessä elämänsä valon ja lähteen ja tien kuolemasta elämään.

Kun luemme yhdessä uskontunnustusta, meitä voisi auttaa, jos suhtautuisimme siihen kuin yhteiseen uskon, toivon ja rakkauden tunnustukseen, emmekä opin koosteeseen. Vain silloin sillä on merkitystä. Sanomme Jumalalle, mitä olemme hänessä löytäneet ja miksi hän on meille tärkeä.

Jumala on luotettava kuin kallio. Hän on luotettava. Hän ei lähde pois eikä lähetä meitä pois huolimatta siitä, mitä olemme.

12.7.

Tänään kirkoissa vietetään apostolien päivää. Päivän evankeliumitekstissä (Matt. 16:13–19) Pietari tunnustaa Jeesuksen Jumalan Pojaksi ja Jeesus lupaa Pietarille taivasten valtakunnan avaimet.

Sano Jumalalle, kuinka rakas hän on sinulle

Yksi hyvä tapa aloittaa rukous on kertoa Jumalalle, mitä hän merkitsee sinulle. Jumala tietää sen, mutta hän haluaa kuulla sen. Samalla sinulle itsellesi avautuu, mitä Jumala sinulle juuri nyt tässä elämänvaiheessa merkitsee.

Sano hänelle hiljaa: Sinä olet - - - ja sinä olet minulle rakas.

Kuuntele, kun hän vastaa: Sinä olet - - - ja olet minulle rakas.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Pelko kutistaa elämän

Hengellisyys

Ankaruus ei paranna pelkoa. Tarvitaan lempeyttä, hyväksyntää ja välittämistä.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.