null Hyvää pyhää: Rukous kuin välittävä silitys

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Rukous kuin välittävä silitys

Jeesus rukoili kaikkien puolesta.

Haluaisin jakaa kanssanne löytämisen ilon. Johanneksen evankeliumissa on jäähyväisrukoukseksi kutsuttu rukous, jonka Jeesus rukoili ennen kuin hän lähti kohti kuolemaansa. Siinä hän rukoilee meidän kaikkien nykykristittyjen puolesta. Se on ihmeellistä. Aikojen takaa rukouksen sanat kietoutuvat ympärillemme kuin välittävä silitys.

Jeesus rukoilee siinä sanatarkasti opetuslastensa puolesta ja kaikkien niiden puolesta, jotka opetuslasten todistuksen takia uskovat häneen. Me olemme osa ketjua, jonka ensimmäinen lenkki on opetuslasten puheissa uusille seuraajille.

Tässä kohtaa saatat miettiä, että oletkohan niitä seuraajia, joiden puolesta Jeesus rukoilee. Mummolta opittu iltarukous on vaan jäänyt tavaksi, tai ehkä et ole sen kummemmin kristillisyyttäsi miettinyt. Sinut on kastettu ja veit lapsesikin kasteelle tradition vuoksi. Tai saatat olla perheestä, jossa usko on aina ollut itsestään selvää. Jeesuksen rukouksessa ei määritellä mittareita sille, millaisten uskovien puolesta hän rukoilee.

Luulen, että Jeesus on osannut arvata nykypäivän todistajien moninaisuuden, koska hän jättää rukouksessaan seuraajilleen tehtävän. Pitäkäähän ihmiset yhtä, sillä se, jos mikä, vakuuttaa rakkauden ja rauhan Jumalan olemassaolosta.

Pysytelkää osana ketjua omalla tavallanne. Etsikää sitä, mikä yhdistää, ja kiinnittäkää vähemmän huomiota siihen, mikä erottaa. Moninaisuus tekee siitä joskus vaikeaa, mutta siihen Jeesus kannustaa. Yhdessä saamme tukea toisiltamme. Tätä yhteyttä Jumala on sitoutunut tukemaan.

Harjoitus

Onko sinulle opetettu iltarukous? Kuka sinua opetti?

Ketkä ovat hengellisiä esikuviasi, heitä, joiden teot ja puheet vakuuttavat Jumalan hyvyydestä?

Mieti myös niitä negatiivia kokemuksia tai esikuvia uskosta, joita elämässäsi mahdollisesti on ollut. Anna Jumalan rakkauden pehmentää pettymyksiäsi.

Kiitä mielessä kaikesta oppimastasi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.