null Hyvää pyhää: Rukous suojelee kuin kilpi – jos et osaa rukoilla, sytytä kynttilä

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Rukous suojelee kuin kilpi – jos et osaa rukoilla, sytytä kynttilä

Jeesus pyytää, että välittäisimme maan päällä toisistamme ja tukisimme toisiamme heikkoina hetkinä.

“Suojele heitä nimesi voimalla, sen nimen, jonka olet minulle antanut, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä.” Siis mitä? Etäopetuslapsi on yrittänyt korvat höröllä ja silmä tarkkana lukea ja ymmärtää, mistä tässä Mestarin jäähyväisrukouksessa on kysymys. Jeesuksen matkassa on kyllä saanut tottua ihmettelyyn. Ei tämä ole ainoa kerta, kun etäopetuslapsi tuntee itsensä vähän hölmöksi.

Yhteydessä on toki häiriöitä, kun lähettäjä on parin tuhannen vuoden takana, mutta etäopetuslapsi on ihan varma, että totisesti olivat huuli pyöreänä nekin, jotka aikoinaan olivat paikalla.

Kiitos etäyhteyden, tämä opetuslapsi aloittaa taas alusta, mutta ei enää vaadi itseään ymmärtämään. Silloin rukous tavoittaa hänen sydämensä. Hän liikuttuu ymmärtäessään, että viimeiseksi ­jääneellä ateriallaan Mestari ei rukoile itsensä vaan opetus­lastensa ja tulevien etäopetuslastensa puolesta.

Etäopetuslapsi kuuntelee lempeän Mestarin äänen­sävyjä ja huomaa, kuinka välittäviä hänen ­sanansa ovat.

Hän muistaa, miten Jeesus on palauttanut seuraajansa epätoivosta toivoon, pelosta rakkauteen ja kyynisyydestä välittämiseen. Ja nyt Jeesus pyytää, että tämä porukka jatkaisi samaa, nostaisi kompastuneet, tukisi heikkona hetkenä ja välittäisi toinen toisestaan.

Etäopetuslapsi huomaa Jeesuksen realismin. Kristityn nimen voima ei nosta vaikeuksilta suojattuun kuplaan, mutta suojakilpenä rukous toimii. Varjele pahalta ja pyhitä eläväksi tekevällä totuudellasi, ­rukoili Jeesus minunkin puolestani.

Rukoile muiden puolesta

Jeesus rukoilee muiden puolesta. Rukoile sinäkin. Jos huolehdit täysi-ikäisten lasten pärjäämisestä, rukoile. Jos murehdit vanhojen vanhempien tilannetta, auta ja rukoile. Rukoile mieleen pulpahtaneen luokkakaverin ja kummilapsen puolesta. Jos et osaa rukoilla, sytytä kynttilä. Sekin on rukous.

3.5.

Sunnuntain aiheena on Jumalan kansan koti-ikävä. Päivän teksti (Joh. 17:11–17) on katkelma Jeesuksen pitkästä jäähyväisrukouksesta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.