null Hyvää pyhää: Asiaa levottomalle sydämelle

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Asiaa levottomalle sydämelle

Entä jos kaikki onkin ihan ok?

Sinä, joka tunnet syystä tai toisesta sydämessäsi levottomuutta, Jeesuksella on sinulle asiaa. Ei tarvitse huolehtia, hän toteaa vuosituhansien takaa Johanneksen evankeliumiin taltioidussa keskustelunpätkässä. Kaikki on ihan ok, Jeesus viestittää.

Ehkä Jeesuksen sanat saavat aikaan pienen ja toiveikkaan hypähdyksen. Entä jos kaikki ei olekaan väärin tehty ja koettu? Jos sydämen kokemus uskosta onkin riittävä eikä vääränlainen? Jos päin seiniä ajautuneet elämänvalinnat ovatkin osa omaa elämänmatkaa? Entä jos ihan kaikki onkin ok?

Jeesuksen kevyeltä vaikuttavat sanat saattavat saada levottoman sydämen torjunnan tilaan. Miten niin kaikki on hyvin? Se on niin helppo sanoa, mutta murhe, menetys ja huoli ovat niin konkreettisen todellisia, etteivät niitä noin vain lausutut lohduttelut muuta.

Uskokaa minuun, jatkaa Jeesus. Hän ei tarjoa katteettomia lupauksia eikä vakuuttele vailla kokemusta tuskasta. Jeesus sanoo sanansa jäähyväispuheessaan tietäen olevansa matkalla kohti kuolemaa. Tämä tieto takataskussaan hän puhuttelee sinua, jonka sydän on levoton.

Elämästä ei selviä kivutta ja kuolema on todellisuutta, mutta silti kaikki on hyvin. Jeesuksen osoittama tie tarjoaa tukea vaikeuksissa, lohdutusta surussa ja kiitollisuutta menetyksen keskellä. Tämä Jeesuksen antama tie on tie kohti totuutta, joka antaa rauhan levottomuuteen. Tämä Jeesuksen lupaama täyteläinen elämä on sitä, että niin kauan kun sitä on, kaikki on hyvin, ja kun elämä loppuu, silloinkin kaikki on hyvin.

Piirrä oma taivaskuvasi

Raamatun taivaskuvat ovat symbolisia. Jos ne eivät sytytä, piirrä kuva siitä, mikä tekee sinulle hyvää nyt. Voit myös leikellä lehdestä kuvia, jotka näyttävät sen, mikä tekee sinut syvästi onnelliseksi. Kuvien avulla löydät ehkä asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Se kiinnostaa Jumalaa, joka haluaa ihmiselle hyvää.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Kärsivällinen pitää kiinni toivosta

Hengellisyys

Kärsimys, kipu ja paha eivät selity tämän elämänmatkan aikana, mutta jokainen voi tehdä oman osansa hyvän levittämiseksi.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.