null Hyvää pyhää: Portti vihreille laitumille

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Portti vihreille laitumille

Elä ja anna muidenkin elää, sellaista esimerkkiä näyttää Jeesus.

Jeesus on Isänsä poika. Hän puhuu itsestään Isänsä sanoin. “Minä olen se joka olen”, ilmoittaa Jumala Moosekselle. Mooses lähtee viemään viestiä Häneltä, joka on. Jeesus kuvailee itseään samaan tapaan: minä olen – lampaiden portti.

Poika tuo oman lisänsä minä olen -muotoiluun. Vertauksien käyttäminen on Jeesuksen tyylikeino. Hän on portti, joka avaa tien yltäkylläisen vihreille laitumille. Tai hän on lauman paimen, joka liikkuu luvallisissa aikeissa ja saa siksi lauman seuraamaan ääntään.

Portti päästää sisään ja sulkee ulos, kuvaa Jeesuksen vertaus. Jeesus-porttia käyttävät voivat vapaasti tulla ja mennä, mutta se ei koske kaikkia. Jonkun kasvojen edessä portti menee kiinni, ovi lukitaan ja tulija torjutaan. Pahoissa aikeissa liikkuville, vakuuttaa Jeesus, mutta lukitun portin mielikuva vaatii pysähtymään hänen eteensä. Kuka jää ulkopuolelle? Kuka liikkuu pahoissa aikeissa?

Vastauksen antaa Jeesuksen elämä. Jumalan poika valitsi syntyä maailmaan, ettei yksikään ihminen joutuisi kadoksiin. Elämällä ihmisen elämän hänen äänensä tuli meille tutuksi. Elä ja anna muidenkin elää, sellaista esimerkkiä näyttää Jeesus. Me kuljemme Jeesus-portista vapaasti, kun koemme tämän ihmisen elämän kiitollisina ääriään myöten ja annamme saman mahdollisuuden muille.

Jeesus antaa henkensä, jotta muut saisivat elää. Hän ei avaa porttia meille sen takia, että olemme lausuneet Jeesuksen nimen monta kertaa tai että olemme olleet ahkeria erilaisissa hyväntekeväisyyskeräyksissä. Ei meidän ansioittemme takia, vaan meidän takiamme.

Harjoitus

Kysymällä identiteettiään ihminen mainitsee Jumalan nimen.

Kuka minä olen, on kysymys ja vastaus samaan aikaan.

Tutki Jumalan nimeä sen valossa, mitä hän ilmoittaa itsestään sinussa.

Sulje silmäsi käsilläsi ja viivy sanoissa: minä olen.

Peitä korvat käsilläsi ja kuule mielessäsi sanat: minä olen.

Silitä kumpaakin poskea ja totea: minä olen.

Laita toinen käsi sydämen päälle ja toinen käsi selkäpuolelle samalle korkeudelle. Hengitä sisään ja ulos sanoja: minä olen.

Kosketa kulmakarvojen välissä olevaa kohtaa sormenpäällä ja sano itsellesi: minä olen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Jumalan rakkauden sanoman on tarkoitus kasvaa

Hengellisyys

Juhannussaunassa voit pestä pois omia ennakkoluulojasi.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.