null Ota oma soitin mukaan joululaulumessuun

Tommi Matinlassi rämpytteli ensin itsekseen kotona. Ukulelekurssi löytyi Rekolan kirkolta.

Tommi Matinlassi rämpytteli ensin itsekseen kotona. Ukulelekurssi löytyi Rekolan kirkolta.

Ajankohtaista

Ota oma soitin mukaan joululaulumessuun

Tommi Matinlassi huomasi, että ukulelehulluus tarttuu.

Harrastajasoittaja Tommi Matinlassi, millä sinä soitat joululaulumessussa, jossa kaikki voivat soittaa omalla soittimellaan?

– Soitan ukulelea. Kaikki soittaa ja laulaa -joululaulumessu on hauska idea. Toivottavasti kirkkoon tulee paljon porukkaa. Joululauluista Pekka Simojoen Tulkoon joulu on suosikkini. Se lauletaan aina pojan koulun musiikkiluokkien joulukonsertissa, ja tänä vuonna toivottavasti myös joululaulumessussa.

Miksi soitat ukulelea?

– Ukulelen soittaminen on kiinnostanut minua jo pitkään. Ostin sitten muutamalla kympillä ukulelen, ja rämpyttelin sitä aluksi kotona. Tosissaan soittaminen alkoi vuosi sitten Rekolan seurakunnan ukulelen soiton alkeiskurssilla. Tämän syksyn olen käynyt jatkokurssia. Lapsena soittelin vähän kitaraa, mutta en ole aiemmin soittanut vakavissani mitään soitinta enkä ole koskaan opiskellut nuotteja.

– Ukulelehulluus tarttuu. Ostin itselleni toisenkin ukulelen. Poika huomasi sen panttilainaamon ikkunassa. Vaaleanruskea ja lakattu ukulele on hieno, ja nykyisin soittelen sillä. Kimpassa on paljon hauskempaa soittaa kuin yksin. Ilo tarttuu, ja kaikki näkyvät nauttivan.

Kuinka haastavaa ukulelen soittaminen on?

– Aluksi tarvitsee osata kolmisen sointua. Sillä pääsee hyvin mukaan. Ukulelen soittaminen on helppo aloittaa, siksi se onkin niin kivaa. Ei kun joululaulumessuun mukaan soittamaan ukulelella, kitaralla, huilulla, viululla tai millä vaan!

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.