null Gospelia kaikille -kuoro vetää satoja laulamaan yhdessä täysillä – ilman laulukokeita

– Laulamme rytmistä afroamerikkalaista gospelia. Laulut ovat englanninkielisiä ja helppoja oppia korvakuulolta, kertoo Paula Viertola.

– Laulamme rytmistä afroamerikkalaista gospelia. Laulut ovat englanninkielisiä ja helppoja oppia korvakuulolta, kertoo Paula Viertola.

Ajankohtaista Hyvä elämä

Gospelia kaikille -kuoro vetää satoja laulamaan yhdessä täysillä – ilman laulukokeita

Kuoron suosio on ylittänyt kaikki odotukset. Laulajat harjoittelevat noin kerran kuussa, ja treenejä säestää ammattibändi.

Gospelia kaikille -kuoro starttaa kevätkautensa Meilahden kirkossa. Kuka voi ilmoittautua mukaan, Paula Viertola?

– Gospelia kaikille Mass Choir on kaikille kiinnostuneille avoin kuoro. Emme kysele osaamista emmekä järjestä koelaulua.

– Moni kuoroon liittynyt on kertonut saaneensa koulussa kuulla olevansa huono laulaja. Sen jälkeen hän ei ole uskaltautunut kuorojen koelauluihin. Mukana on myös erittäin kokeneita laulajiakin ja jopa kuorojen johtajia oppimassa gospelia.

− Viime vuonna nuorin laulaja oli iältään 17 ja vanhin 81-vuotias.

Kuinka paljon kuorossa on laulajia?

– Kuoroon liittyi vuonna 2018 kevätkaudelle 270 laulajaa ja syyskaudelle 315. Nyt alkavalle kaudelle on ilmoittautunut jo 206 laulajaa! Suosio on yllättänyt meidät moninkertaisesti. Odotimme mukaan muutamaa kymmentä laulajaa.

Miksi kuoro on niin suosittu kuin se on?

− Yksi suosion syy on matala kynnys ja sopiva harjoitustahti. Meillä on harjoitukset kerran kuussa sunnuntaisin.

− Esiinnymme Helsingin parhailla paikoilla, kuten viime keväänä Musiikkitalossa ja viime syksynä Temppeliaukion kirkossa. Me kaikki haluamme joskus olla tähtiä!

− Uskon lisäksi, että taustalla on yhteisöllisyyden ja hengellisyyden kaipuu. Jokainen harjoitus on minimuotoinen matalan kynnyksen jumalanpalvelus, jonka päätämme yhteiseen rukouslauluun ”Jesus is right here now”. Jokainen harjoitus on voimaannuttava ja hengellisesti rikastuttava.

Olet eläkeiässä, mutta koordinoit silti Gospelia kaikille -kuoron toimintaa. Miksi?

− Minulla on aikaa lastenlasten hoidon ohessa ja haluan päiviini mukavaa tekemistä. Ja meitä eläkeläisiähän suorastaan hoputetaan työntekoon. Sisälläni on paljon laulamattomia lauluja ja tanssimattomia tansseja.

− Minulle on tärkeää myös saada palvella Jumalaa ja olla levittämässä hänen rakkauden sanomaansa. Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta kanttori Nina Pakkaselle ja kolmelle kuoron toimintaa tukevalle seurakunnalle. Näitä ovat Töölö, Lauttasaari ja Tuomiokirkkoseurakunta.

Millaista ohjelmistoa harjoittelette?

–Laulamme rytmistä afroamerikkalaista gospelia. Laulut ovat englanninkielisiä ja helppoja oppia korvakuulolta. Kotioppimisen tueksi teemme stemma-äänitteet. Opettelemme ammattilaisten johdolla myös rytmistä liikkumista ja gospel-laulamiselle ominaista äänen tuottamista. Jokaisessa harjoituksessa säestää huippuammattilaisista koottu bändi.

Korjattu Gospel kaikille -kuoroa tukevien seurakuntien määrä 25.1. klo 10.30.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.