null Kai Sadinmaata kuullaan vielä uudestaan – päätös aikaisintaan elokuussa

Kai Sadinmaa vihki 1.3. kaksi ja siunasi kolme samaa sukupuolta olevaa paria.

Kai Sadinmaa vihki 1.3. kaksi ja siunasi kolme samaa sukupuolta olevaa paria.

Ajankohtaista

Kai Sadinmaata kuullaan vielä uudestaan – päätös aikaisintaan elokuussa

Tuomiokapituli totesi, että samaa sukupuolta olevia pareja vihkineen pastorin kohtalosta päätetään kirkkolain, ei hallintolain perusteella.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli käsitteli 17.5. kokouksessaan pastori Kai Sadinmaasta tehtyä kantelua. Yksityishenkilön tekemä kantelu liittyy Musiikkiteatteri Kapsäkin järjestämään Vihdoinkin vihille -tapahtumaan, jossa Sadinmaa 1.3. vihki kaksi ja siunasi kolme samaa sukupuolta olevaa paria.

Tuomiokapitulin lakimiesasessori Ritva Saarion mukaan päätös siitä, mihin toimenpiteisiin kantelu mahdollisesti johtaa, tehdään vasta tuomiokapitulin elo- tai syyskuun istunnossa.

Syy tähän on se, että tuomiokapituli tuli asiasta keskusteltuaan siihen tulokseen, että asia koskee pappisvirkaa, eikä sitä siksi tutkita hallintolain vaan kirkkolain mukaan. Sadinmaata on kuultu jo toiseen lakiin liittyen, mutta nyt häneltä pyydetään virallinen vastine kirkkolain mukaiseen käsittelyyn.

Kirkkolain 5. luvussa käsitellään pappisvirkaa ja mahdollisia seuraamuksia, jos katsotaan, että pappi ei ole pysynyt kirkon tunnustuksessa tai on toiminut vastoin virkavelvollisuuksiaan ja pappislupausta. Näitä siis tutkitaan mainitun kantelun vuoksi, mutta mitään päätöksiä asiasta ei ole tehty.

Kantelijan mielestä avioliitto on kirkossa miehen ja naisen välinen liitto.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kai Sadinmaa: En halunnut päästää kirkkoa helpolla

Ajankohtaista

Sateenkaaripareja vihkinyt Kai Sadinmaa halusi tehdä tuomiokapitulin ratkaisusta mahdollisimman julkisen. Jalkapuumielenosoitus markkinoi myös Sadinmaan tuoretta kirjaa.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.