null Kaikki mahtuvat laulamaan Olarin lapsikuoroihin

Kanttori Päivi Hakomäki johtaa Olarin seurakunnan Minikuoroa, Satakieliä ja Perhekuoroa. Ne ovat matalan kynnyksen harrastuksia, joissa nautitaan musiikin riemusta.

Kanttori Päivi Hakomäki johtaa Olarin seurakunnan Minikuoroa, Satakieliä ja Perhekuoroa. Ne ovat matalan kynnyksen harrastuksia, joissa nautitaan musiikin riemusta.

Ajankohtaista

Kaikki mahtuvat laulamaan Olarin lapsikuoroihin

Kuorossa lapsi saa uusia kavereita ja oppii uusia lauluja. Lisäksi hänelle kehittyy taito toimia yhdessä. Olarin seurakunnan lapsikuorot ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Kanttori Päivi Hakomäki, johdat Olarin seurakunnassa kuoroja. Millaisia?

– Minikuorossa on nelivuotiaita ja sitä vanhempia lapsia, Satakielissä eskarilaisista alakoululaisiin ja Perhekuorossa lapsia aikuisten kanssa. Satakielet-kuoro on on toiminut tosi pitkään. Minikuoro ja Perhekuoro perustettiin, kun meiltä kyseltiin, missä pienet lapset sekä lapset vanhempineen saisivat laulaa.

Otetaanko niihin uusia laulajia?

– Lastenkuoroihimme saavat tulla kaikki halukkaat. Ne ovat matalan kynnyksen harrastuksia, joissa nautitaan musiikin riemusta. Lapset saavat kuoroharjoitusten päätteeksi tarran ja esiintymisen jälkeen vähän hienomman tarran. Esiinnymme joitakin kertoja vuodessa, lähinnä oman seurakunnan tilaisuuksissa, kuten perhemessuissa ja Kauneimmissa joululauluissa.

Miten kuorossa laulaminen kehittää lasta?

– Kuorossa kehittyy taito toimia yhdessä ja tehdä asioita samanaikaisesti toisten kanssa. Siellä opitaan uusia lauluja, tehdään retkiä ja saadaan uusia kavereita. Tavoitteena on saada syttymään laulamisen ja musisoinnin kipinä, joka kantaisi aikuisikään asti. Perhekuorossa laulaminen taas on koko perhettä yhdistävä harrastus, isovanhempia ja kummeja unohtamatta.

Ovatko lasten kuorot maksullisia?

– Ne ovat ilmaisia ja avoimia kaikille. Meillä ei kysytä, kuulutko kirkkoon tai asutko meidän seurakunnan alueella.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.