null Kansainvälinen tutkijaryhmä selvittää: Vaikuttaako pandemia siihen, miten ihmiset kokevat elämänsä merkityksellisyyden, kuolevaisuutensa ja uskonsa?

Ajankohtaista

Kansainvälinen tutkijaryhmä selvittää: Vaikuttaako pandemia siihen, miten ihmiset kokevat elämänsä merkityksellisyyden, kuolevaisuutensa ja uskonsa?

Tutkija Suvi Saarelainen Itä-Suomen yliopistosta veikkaa, että suomalaisessa aineistossa näkyy myös rukouksen kasvava merkitys.

Kansainvälinen tutkijaryhmä selvittää parhaillaan, vaikuttaako koronapandemia siihen, miten ihmiset kokevat elämänsä merkityksellisyyden.

Suomessa hanketta vetää Itä-Suomen yliopiston yliopistonlehtori, teologian tohtori Suvi Saarelainen. Suomen lisäksi hankkeeseen osallistuvat tutkijaryhmät Italiasta, Espanjasta ja Puolasta.

– Olemme pitkälti teologeja ja selvitämme myös uskonnollisuuden ja hengellisyyden aktivoitumista kriisin aikana, Saarelainen sanoo.

Hän uskoo, että koronapandemia vaikuttaa ainakin siihen, miten ihmiset ymmärtävät kuolevaisuutensa ja elämänsä haurauden.

– Uskoisin, että suomalaisessa aineistossa näkyy myös rukouksen kasvava merkitys.

Kysely sisältää vajaat 70 kohtaa. Vastaukset valitaan valmiista vaihtoehdoista. Suomenkieliseen kyselyyn voi vastata täältä.

Toinenkin kysely on käynnissä

Helsingin yliopisto ja Åbo Akademi toteuttavat kyselyn alle 18-vuotiaiden lasten vanhemmille, jossa kartoitetaan perheiden arkea koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana. Tavoitteena on saada aiheesta ajankohtaista tietoa. Kyselyn kohderyhmänä ovat alle 18-vuotiaiden lasten vanhemmat. Kysely löytyy suomeksi, ruotsiksienglanniksi, venäjäksi ja espanjaksi. Kyselystä löytyy lisätietoa täältä
 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.