null Meditaatio on niin valtavirtaa, että sitä voi harrastaa Netflixissäkin

“Opit nauttimaan elämästä enemmän”, lupaa Netflixissä julkaistu Meditoijan opas.

“Opit nauttimaan elämästä enemmän”, lupaa Netflixissä julkaistu Meditoijan opas.

Hyvä elämä

Meditaatio on niin valtavirtaa, että sitä voi harrastaa Netflixissäkin

Entisen munkin Andy Puddicomben menestysbisnes Headspace on tehnyt meditaatiosta helppoa ja koukuttavaa. 

Meditaatio ja mindfulness eli tietoinen läsnäolo ovat maailman mittakaavassa iso bisnes: on valmennusta, kirjoja, retriittejä ja puhelimeen ladattavia sovelluksia. Niistä etsitään apua stressiin, ahdistukseen, keskittymisvaikeuksiin ja unettomuuteen tai muuten vain mielenrauhaa ja tasapainoa. Meditaation hyödyt eivät ole pelkkä uskon asia, vaan niistä on runsaasti tutkimukseen perustuvaa näyttöä.

Maailma ei tällä hetkellä näytä siltä, että rauhaa, onnellisuutta ja myötätuntoa olisi liikaa, joten meditaatiomarkkinoilla riittää yrittäjiä ja asiakkaita. Yksi alan menestyjistä on Headspace, joka tunnetaan helppokäyttöisestä, värikkäästä ja pelillistetystä meditaatiosovelluksesta. Sillä kerrotaan olevan noin 70 miljoonaa käyttäjää.

Headspacen toinen perustaja Andy ­Puddicombe on entinen buddhalainen munkki, joka vietti kymmenen vuotta luostareissa useassa eri maassa. Sen jälkeen hän ehti opiskella sirkustaiteilijaksi, kunnes löysi kutsumuksensa: tuoda meditaation ilosanomaa ja mullistavaa voimaa länsimaihin. Headspacen meditaatioharjoitukset ovatkin eräänlainen uskonnosta riisuttu ja helposti omaksuttava versio tuhansia vuosia vanhoista buddhalaisista harjoitteista.

Mielen ruuhka helpottaa eivätkä negatiiviset tunteet vie enää mukanaan.

Headspacen maailmaan pääsee myös Netflixissä, jossa on julkaistu kahdeksanosainen animaatiosarja Meditoijan opas. Meditaatio voi muuttaa elämäsi, se lupaa: Opit olemaan enemmän läsnä ja nauttimaan elämästä enemmän. Mielen ruuhka helpottaa eivätkä ylivoimaisilta tuntuvat negatiiviset tunteet vie enää mukanaan. Stressi ja jopa fyysinen kipu hellittävät, kun niitä oppii havainnoimaan etäisyyden päästä.

Kullakin sarjan jaksolla on oma teemansa, jota havainnollistetaan oivaltavilla animaatioilla. Jokainen jakso päättyy noin kymmenen minuutin mittaiseen harjoitukseen. Andy Puddicomben rennon tarinoinnin takia kannattaa valita alkuperäinen eikä suomeksi dubattua versiota.

Opetukset saattavat kuulostaa hieman naiiveilta, mutta samalla vastaansanomattomilta – tähän tyyliin: ”Kun keskitymme itseemme ja omaan onnellisuuteemme, mieli kutistuu. Kun kiinnitämme huomiomme ulkopuolellemme, maailmankuvamme avartuu ja pehmenee.”

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.