null Myyrmäen kirkon korjaus tehdään perusteellisesti ja yhdellä kertaa

Myyrmäen kirkko on ollut suljettuna keväästä 2019 sisäilmaongelmien vuoksi.

Myyrmäen kirkko on ollut suljettuna keväästä 2019 sisäilmaongelmien vuoksi.

Ajankohtaista

Myyrmäen kirkon korjaus tehdään perusteellisesti ja yhdellä kertaa

Vantaankosken kirkkoherran Hannu Pöntisen mukaan seurakunnan tavoite on, että kirkko voitaisiin ottaa uudelleen käyttöön adventtina 2023.

Myyrmäen kirkon korjausten laajuus ja aikataulu ovat valmiina. Peruskorjauksen hankesuunnitelma esitetään Vantaan seurakuntien yhteiselle kirkkoneuvostolle marraskuussa 2021.

Päätavoitteena korjauksessa on, että kirkko on sisäilmaltaan turvallinen ja korjaukset toteutuvat kirkon ainutlaatuista arkkitehtuuria kunnioittaen.

– Korjaustarpeet on käyty perusteellisesti läpi. Niissä on otettu huomioon todetut viat ja aiemmin tehdyt korjaukset, sanoo kiinteistöjohtaja Timo Kraufvelin.

Kirkkoa korjataan niin ulkoseinistä kuin sisätiloistakin. Työn alle tulevat samoin talotekniset järjestelmät ja piharakenteet. Erityistä huomiota on kiinnitetty todettujen hulevesiongelmien ratkaisemiseen ja kirkon rakennevirheiden korjaamiseen.

Taloteknisistä järjestelmistä uusitaan perusteellisesti muun muassa ilmanvaihtojärjestelmä, rakennusautomaatiojärjestelmä ja kirkon sähköjärjestelmät, kuten äänentoisto ja audiovisuaaliset laitteet.

Rakennuksen käyttövesiputket uusitaan. Viemärit joko uusitaan tai kunnostetaan ja puhdistetaan. Tiivistyskorjaukset tehdään koko rakennuksen kattavasti.

Myös muita rakenteita uusitaan tarpeen mukaan kuten esimerkiksi niin sanottua valesokkelirakennetta. Rakennuksen piha-alueella uusitaan salaojat ja vesieristetään perusmuuri.

Korjausten yksityiskohtainen suunnittelu alkaa joulukuussa ja jatkuu keväällä 2022. Näkyvimmät korjaukset alkavat purkutöillä lokakuussa 2022. Kirkon kaikki korjaustyöt toteutetaan yhdessä vaiheessa, ja ne valmistuvat loppuvuodesta 2023.

Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen, tarkoittaako tämä nyt sitä, että seurakunnan korpivaellus väliaikaistiloihin Virtakirkkoon on päättymässä?

– Heh, kyllä. Tähtäin on adventissa 2023. Toivomme, että silloin saamme yhdessä laulaa Hoosiannaa tutussa kirkkosalissa.

Kustannusarviota käydään vielä yhdessä läpi ja se tarkentuu hankesuunnitelmaan mennessä.

Hänen mukaansa on hienoa, että kirkon korjaustyöt on nyt päätetty tehdä kerralla valmiiksi. Välillä nimittäin pohdittiin myös kirkon kunnostamista kahdessa vaiheessa.

– Myös rakentamisen rahoituskuvio on aika pitkällä. Kustannusarviota käydään vielä yhdessä läpi ja se tarkentuu hankesuunnitelmaan mennessä. Parempi tehdä rauhassa ja huolella, jotta saadaan sekin kuntoon, Pöntinen sanoo.

Myös seurakunnan toinen iso hanke, Kivistön kirkon kunnostaminen ja perusparantaminen on etenemässä. Vaikka varsinainen urakka käynnistyy Myyrmäen kirkon jälkeen, valmistelutöitä on jo tehty. Rivitalo on purettu ja tontin vaatimaa infraa rakennetaan yhteistyössä kaupungin kanssa.

Myyrmäen kirkko on valmistunut vuonna 1984. Sen on suunnitellut arkkitehti, akateemikko Juha Leiviskä. Kirkko on ollut suljettuna keväästä 2019 sisäilmaongelmien vuoksi. Vuonna 1967 valmistunut Kivistön kirkko on käytössä. Se on odottanut korjausta jo pitkään.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.