null ”Kirkkomme on sanojen kirkko, mutta myös fyysinen puoli on tärkeä” – paastonajan pilates rentouttaa kehoa ja mieltä

Ajankohtaista

”Kirkkomme on sanojen kirkko, mutta myös fyysinen puoli on tärkeä” – paastonajan pilates rentouttaa kehoa ja mieltä

Pappi Aino Poutasen mukaan pilateksen avulla voi pysähtyä ja kokea yhteyttä pyhään.

Jakomäen ja Puistolan pappi Aino Poutanen ohjaa "paastonajan pilatesta" Puistolan kirkolla neljänä keskiviikkoiltana maaliskuussa. Mitä on pilates?

– Se on lempeää, rauhallista liikuntaa. Pilates vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia ja kehittää myös rangan liikkuvuutta. Se on kehon ja mielen huoltoa; molemmat rentoutuvat. Yleensä päätän tunnin meditatiiviseen hetkeen.

Toista video

Miten se liittyy paastonaikaan?

– Nykyihmisellä on usein kauhea kiire, kun suoritetaan koko ajan. Pilates antaa pienen hetken omalle itselle. Siinä pääsee tiettyyn rauhaan itsensä kanssa ja voi kokea yhteyttä pyhään. Pilates opettaa pysähtymistä, mikä on paastossa tärkeää.

– Joillekin on helpompi tapa pysähtyä kehokokemuksen kautta, ei aina sanojen kautta. Meidän kirkkomme on usein sanojen ja ajattelun kirkko, mutta on tärkeää ottaa huomion myös fyysinen puoli.

Olet myös ohjannut gospelbiciä kirkolla jo yli kymmenen vuotta. Miksi?

– Olen liikunnallinen ihminen. Toivon, että kirkossa otettaisiin myös ihmisen kehollinen puoli huomioon. Se tekee ihmiselle hyvää ja nousee Raamatusta. Kirkossa on jämähdetty sellaiseen malliin, että tullaan koolle, istutaan ja kuunnellaan. Alun perin ajatuksena oli: nouskaa ja lähtekää liikkeelle.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.