null Kiinnostaako kiivetä Tuomiokirkon kupoliin? – Nyt sen voi tehdä virtuaalisesti

Nykytekniikka tuottaa todentuntuisia aistimuksia.

Nykytekniikka tuottaa todentuntuisia aistimuksia.

Ajankohtaista

Kiinnostaako kiivetä Tuomiokirkon kupoliin? – Nyt sen voi tehdä virtuaalisesti

Helsingin tuomiokirkon kellotornista on ainutlaatuiset näkymät. Virtuaalielämykseen kuuluu myös kirkon arkkitehtuuria koskeva tietopaketti.

Vain harva on päässyt kapuamaan Helsingin tuomiokirkon kellotorniin. Reitti ylös on vaivalloinen ja ahdas, eikä sinne voi kiivetä ilman opasta.

Tänä kesänä Helsingin tuomiokirkkoseurakunta kuitenkin järjestää kaikille halukkaille mahdollisuuden näköaloihin – virtuaalisesti. Kirkkovieras voi vuokrata kirkon infosta tai pihatasanteen Tapulissa sijaitsevasta Cathedral Shopista virtuaalilasit, joilla tähyily onnistuu siltä seisomalta. Ylös ei pääse kiipeämään.

Toista video

– Saamme useita kyselyjä, joissa toivotaan vierailua Tuomiokirkon pää- eli kellotorniin. Tämän pilottisovelluksen avulla voimme uudenlaista teknologiaa hyödyntäen palvella paremmin helsinkiläisiä ja turisteja. Heille tarjoutuu mahdollisuus ihastella kirkkoa, apostoleita ja maisemia poikkeuksellisen ylhäältä yli 80 metrin korkeudesta merenpinnasta, sanoo Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan vs. kirkkoherra Suvi-Päivi Koski.

Virtuaalitodellisuuteen on upotettu myös tietoa Tuomiokirkosta ja kirkon katonreunuksia kiertävistä apostolipatsaista. Kirkkoon ja sen ympäristöön voi pilottivaiheessa tutustua suomeksi ja englanniksi.

Virtual reality- eli VR-kokemuksen on toteuttanut helsinkiläinen virtuaalitodellisuusstudio Zoan.

– Virtuaalitodellisuuden käyttö on kasvussa myös matkailualalla. Virtuaali- ja lisätyn todellisuuden avulla voidaan päästä vaikeakulkuisiin paikkoihin, kurkistaa historiaan tai tulevaisuuteen tai rikastaa kokemusta tarinoilla ja visuaalisilla elementeillä, kertoo Zoanin toimitusjohtaja Miikka Rosendahl.

Tuomiokirkon VR-kokemus on rakennettu 360-asteisista videoista. Sitä käytetään langattomilla Oculus Go -virtuaalilaseilla. Kokemus sopii aikuisille sekä isommille lapsille, joilla VR-lasit pysyvät päässä.

Muokattu otsikkoa ja lisätty "Ylös ei pääse kiipeämään" 11.7. klo 10.30.

Tuomiokirkko on auki joka päivä kello 9–18, kesä–elokuussa puoleen yöhön.

VR-laseja voi vuokrata Tuomiokirkon tasanteella sijaitsevasta Tapulista, joka on auki ma–la kello 10–17, su kello 11–15.

Laseja voi vuokrata myös Tuomiokirkon infosta ma–pe kello 9–16.30, la kello 9–12 ja su kello 11.30–15. Seurakuntatilaisuuksien ja kirkollisten toimitusten aikana kirkon info on suljettu. Silloin laseja voi vuokrata Tapulista.

VR-laseja voi vuokrata 4 eurolla. Alennettu 3 euron hinta koskee 7–17-vuotiaita, työttömiä, eläkeläisiä ja opiskelijoita. Alle kouluikäisille lasit ovat maksuttomia.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.